marți, 29 decembrie 2009

Cornulete cu nuca



Reteta are ceva vechime in familia noastra; eu o fac doar de vreo trei ani incoace. Imi place ca e un dulce usor de facut, se poate pregati si in zilele de post...

Ingrediente: 1 pachet margarina; 100 g zahar; 150 g nuca macinata; 300 g faina; un praf sare.

Am pus ingredientele in robotul de bucatarie si le-am amestecat.



Aluatul obtinut l-am lasat un pic sa se odihneasca, la rece; din el am taiat bucati pe care le-am modelat in forma de snur si am format cornuletele. Aluatul e destul de lipicios, trebuie lucrat repede, sa nu se inmoaie de la caldura mainilor.



Cornuletele le-am pus in tava tapetata cu hartie de copt si le-am dat la cuptor, cca 12 minute, pana au inceput sa se rumeneasca.
Calde le-am trecut prin zahar pudra.



Anul acesta am preluat ideea Laurei Sava si am taiat si eu cateva forme, pentru decor; am obtinut braduti si stelute.

3 comentarii:

  1. Arata minunat.Cu vreo jumatate de ora inainte am vazut reteta ta si am fugit sa framant si eu.Am pus si un pliculet de nesquick :),unul de zahar vanilat si putina coaja de portocala.
    abia astept sa le scot ca deja miroase in toata casa.
    Multumesc frumos de idee

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc si eu! Retin ideea cu nesquick, cu prima ocazie o sa incerc, chiar ma gandeam ca retetei ii lipsesc totusi niste arome.
    A, am uitat sa zic, eu am incercat sa fac aceste cornulete cu unt si cu nuca de cocos; foarte bune au iesit si asa.

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata tare bine.
    Am si eu o reteta asemanatoare...cu migdale...chiar le-am facut acum de Craciun!
    Cu nuci nu am incercat inca.... acum e in lista! :P
    Felicitari!

    RăspundețiȘtergere