miercuri, 17 februarie 2010

"Pături" a la Dinu Iancu Sălăjanu

I`m back!
La timp, pentru a o felicita pe Laura, care tocmai a implinit 3 anisori :) De blog. Multi inainte!!

Pana una alta scriu si eu o postare, asa, ca semn ca exist :D
Noi urmarim "Cireasa de pe tort", cu regularitate. Acolo l-am vazut pe Dinu Iancu Salajanu pregatind niste "paturi". Ne-a placut si noua modul de prezentare si ne-am gandit sa-l incercam si noi. Domnul Dinu a folosit niste forme de savarina, captusite cu felii de sunca, in care a montat paturile. Noi am folosit un vas Jena. Si am lucrat cu ce-am avut in casa, adica, piept de porc afumat si carnati de casa, ambele home made, in luna decembrie :) Si branza pusa la sare, pentru iarna.
A, mentionez ca de data asta m-am ocupat de fotografiat si de gustat :) Bucatar a fost al meu sot. M-am gandit sa va arat si voua ce i-a iesit; foarte buna mancarea, cel putin noua ne-a placut mult.




Ok. Vasul, uns bine cu unt, se captuseste cu felii de piept de porc afumat si felii de carnati de casa.



Se captusesc si peretii vasului.



Peste afumatura se pune un strat de mamaliguta (mai moale).



Peste mamaliguta vine pusa branza. Rasa.



A urmat un nou strat de felii de afumatura (carnati), plus cateva bucatele de unt. Si iar mamaliguta.



Ultimul strat a fost tot de afumatura. Printre feliile de piept de porc au fost aruncate si niste bucatele de unt.



Vasul se acopera cu folie de aluminiu si se introduce in cuptor. Din cate imi amintesc a stat acolo cca 30 minute.

Cam asa arata o portie.

3 comentarii:

  1. Suna tare bine. Rustic. Mancare de tarani sanatosi.:)))))))))))))))))))))))

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc!
    Si... multumesc!

    Adrian, o sa va trimit un mail, ceva mai tarziu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata foarte bine.Si am o convingere, ca a iesit foarte....GUSTOS.

    RăspundețiȘtergere