marți, 22 iunie 2010

Prăjitură marmorată cu cireşe

Mai intai vreau sa va spun ca am editat postarea de aici, pentru ca am primit niste premii si o leapsa, de la Medi. Daca va plac, preluati-le, eu nu stiu care dintre voi ati intrat deja in posesia lor si care nu...
Multumesc mult, Medi!

Ok, iata si subiectul acestei postari, o prajiturica cu cirese, proaspat culese :)
Zilele urmatoare doar prajituri voi posta ;)



Ingrediente: 3 oua,
250 g zahar,
200 ml lapte (chiar cu un pic de caimac),
200 ml ulei,
circa 500 g faina,
1 1/2 plic praf de copt,
1 lingura cacao,
cirese, spalate si alese de samburi, cate doriti.

Pentru inceput am mixat bine ouale cu zaharul (si un praf de sare), pana si-au marit volumul si s-au deschis la culoare. Puneti si putina esenta de vanilie.
Am adaugat in compozitie laptele, mixand in continuare...



... si apoi uleiul.



Am mai mixat putin, pentru omogenizare, dupa care am adaugat si faina, cernuta, impreuna cu praful de copt; in trei ture. Am mixat bine.



Compozitia rezultata (arata ca o smantana mai groasa) am turnat-o in tava tapetata cu hartie de copt.



Am pastrat putina compozitie, pe care am colorat-o cu cacao si am turnat-o apoi in tava; am "zburlit" putin aluatul, cu o scobitoare, pentru a marmora prajitura (puteti folosi si o furculita).



Am repartizat pe suprafata prajiturii ciresele (in prealabil spalate, alese de samburi si pudrate cu faina).



Am copt prajitura in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, circa 40 de minute (verificati cu scobitoarea, daca iese curata e gata prajitura).



Si gata :)

2 comentarii:

  1. se face foarte usor aceasta prajitura si arata super .o voi incerca si eu pe fomistii mei desi sezonul cireselor aproape s-a incheiat.pupici si astept noile retete de prajiturici

    RăspundețiȘtergere
  2. ce pandispan sanatos ai "incropit" din bietele cirese...mmmm nici nu vreau sa ma gandesc ce bunatate iti zace in farfurie...

    RăspundețiȘtergere