marți, 8 iunie 2010

Prăjitură "moldovenească" cu nucă şi vişine



De ce i-am spus asa? La una dintre editiile emisiunii "Cireasa de pe tort" a gatit, pentru unul din concurenti, o fata de dincolo de Prut. Nu i-am retinut numele, si imi pare rau, ii "mergea mana" in bucatarie... In schimb am retinut aceasta prajiturica, foarte usor de facut, si foarte buna la gust. Reteta de baza a suferit o mica modificare...



Ingrediente necesare:
5 oua (parca ea a pus 6... nu mai retin acest lucru),
1 cana zahar (am folosit aceeasi cana pentru masuratori, a mea avand 250 ml),
1 cana faina,
1 cana nuca macinata (imi ramasese ceva nuca de la cozonac, dar doar jumatate de cana, asa ca am pus 1/2 cana nuca macinata, 1/2 cana nuca de cocos),
un praf de sare,
visine (si eu, si ea, am folosit visine puse la borcan, pentru iarna).

Modul de preparare? Foarte simplu.
Ouale le-am mixat bine cu zaharul (si sarea), pana au crescut frumos si s-au albit; vreo 20 de minute.



Peste oua am adaugat faina cernuta, amestecata cu nuca de cocos si nuca macinata...



... si am amestecat usor, de jos in sus, pana s-au omogenizat bine ingredienetele.
Compozitia obtinuta am turnat-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Am pus deasupra visinele, trecute prin putina faina si am copt prajitura in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, circa 35 minute.
Verificati-o cu o scobitoare ;)
Si iat-o:






Noapte buna!!

5 comentarii:

  1. Ca bune si frumoase mai sunt preparatele moldovenesti.
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. cred ca-i foarte aromata si arata bine, pufoasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Alexandrina,vreau sa-ti multumesc din suflet pentru urari!!!Te imbratisez!!!

    Arata foarte bine prajiturica ta,felicitari!!!!

    RăspundețiȘtergere