vineri, 25 iunie 2010

Prăjitură Rafaello

Reteta o am de la Simi, mamica lui Mihnea. Ea nu are blog, dar in schimb face niste prajituri.... mama-mama!!



Ok, scriu repede ingredientele, sunt atenta si la TV, joaca Brazilia cu Portugalia :P

Blat: 7 albusuri,
250 g zahar,
1 praf de sare,
100 g nuca de cocos,
5 linguri faina,
1 praf de copt.

Crema: 7 galbenusuri,
7 linguri zahar,
7 linguri faina,
400 ml lapte,
200 g unt.

Mai intai am pregatit blatul: am mixat albusurile (cu sarea), bine, bine, dupa care am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare si lucioasa; in ea am incorporat usor, amestecand cu miscari largi, de jos in sus, folosind lingura de lemn, nuca de cocos, amestecata in prealabil cu faina cernuta si praful de copt.



Compozitia rezultata am turnat-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt.



Am copt blatul in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, vreo 30 de minute (verificati blatul, sa nu-l rumeniti totusi prea tare, dar sa fie bine copt; eu am facut testul scobitorii, dar nu am umblat la cuptor in primele 20 de minute).

Cat a stat blatul in cuptor m-am apucat de crema. Am mixat galbenusurile cu zaharul, pana si-au marit volumul, dupa care am adaugat si faina. Mixer din nou :)



Am incorporat apoi laptele. Tot mixer, manca-l-ar mama :)



Am pus crema la fiert, pana s-a ingrosat, ca o budinca. A, am pus si niste esenta de vanilie. Rece, am incorporat crema in untul frecat spuma.
Am intins mai apoi crema peste blat...



... dupa care am presarat nuca de cocos, circa 30 g. Am dat putin la frigider.
Si gata :)



Inca un detaliu.



Va las, ma intorc la meci :D

13 comentarii:

  1. arata grozav si nu pare greu de facut.O sa incer si eu,probabil peste vreo saptamana sau doua :)

    RăspundețiȘtergere
  2. am facut si eu aceasta prajitura si e foarte buna...

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce bine arata....imi place!!!!Fur reteta!!!!
    Iti doresc un weekend superb!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Hai la mine dupa premii!!!Te astept!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. o prajitura fina si delicioasa, imi place tare mult.

    RăspundețiȘtergere
  6. prajituri si fotbal,asta da combinatie

    RăspundețiȘtergere
  7. @ Victoria, nastere usoara :)
    @ Camelia, multumesc de mesaj, deja sunt pe petitchef. Multumesc inca o data pentru invitatie!
    @ Adina, e tare buna prajiturica asta, mi-a placut sa o fac.
    @ Judy, merci!! Ma prezint ;)
    @ Diana, multumesc! Si tu ai niste retete de prajituri tare bune!
    @ Amalia, daca prajitura mi-a placut in schimb fotbalul mi-a cam lasat un gust amar zilele astea... Eh, c`est la vie :)

    RăspundețiȘtergere
  8. o prajiturica demna de premiu fifa.hihihihi.blatul cu cocos l-am facut deja dar in combinatie cu crema de patiserie inca n-am incercat.pup cu drag

    RăspundețiȘtergere
  9. Felicitari Alexandrina pentru acest blog minunat , imi plac foarte mult retetele tale !
    Alexandrina nu stiu daca iti dai seama ce bucurie imensa simt ca ai ales sa faci aceasta prajitura si mai ales ca ti-a placut ,intr-adevar este o prejitura foarte fina si foarte delicioasa, iti multumesc foarte mult pentru aprecierile adresate mie ! Te pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  10. Felicitari Alexandrina pentru acest blog minunat , imi plac foarte mult retetele tale !
    Alexandrina nu stiu daca iti dai seama ce bucurie imensa simt ca ai ales sa faci aceasta prajitura si mai ales ca ti-a placut ,intr-adevar este o prejitura foarte fina si foarte delicioasa, iti multumesc foarte mult pentru aprecierile adresate mie ! Te pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  11. Va multumesc pentru aprecieri!!
    Zilele astea... mai usor cu blogger, am ceva probleme cu netul...
    Va pup pe toate!
    Simi, saru`mana pentru reteta!

    RăspundețiȘtergere
  12. Ce delicioasa trebuie sa fie ...
    o zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  13. foarte bine arata si foarte simpla,azi o voi face si eu,multumim pentru aceasta reteta minunata

    RăspundețiȘtergere