vineri, 23 iulie 2010

Prăjitură cu nucă de cocos şi bezea de cacao



Reteta am gasit-o intr-o Carticica practica. Ce anume m-a atras la ea nu prea stiu sa va zic, dar m-am hotarat s-o incerc si eu. Totusi, am folosit nuca de cocos, neavand in casa nuca, deci e musai s-o incerc si in varianta din revista.



Am folosit urmatoarele ingrediente:

Blat: 250 g faina,
250 g unt
250 g zahar,
6 galbenusuri,
1 plic zahar vanilat,
coaja rasa de lamaie,
1/2 plic praf de copt.

Glazura: 6 albusuri,
250 g zahar,
2 linguri cacao,
100 g nuca de cocos (sau 100 g nuca macinata).

Mai intai am pregatit blatul: am mixat untul cu zaharul si zaharul vanilinat, dupa care am adaugat galbenusurile, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Apoi am pus si coaja rasa de lamaie precum si faina cernuta impreuna cu praful de copt.
Dupa ce le-am omogenizat bine (cu mixerul) am turnat compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, unsa cu unt. Hmm, de obicei nu ung hartia de copt, acum am uns-o si mi s-a rumenit cam tare prajitura. Revin la vechile obiceiuri :D



Am nivelat compozitia de blat. Am copt prajitura timp de 20 de minute, la 180 de grade.



Intre timp am amestecat cacaua cu nuca de cocos.



Albusurile le-am batut spuma, cu un praf de sare, am adaugat si zaharul, treptat, mixand in continuare pana s-a intarit bezeaua. Apoi am adaugat cacaua si nuca de cocos, amestecand usor, cu miscari largi, de jos in sus. La punctul asta am folosit lingura de lemn.



Am pus bezeaua peste prajitura scoasa din cuptor.



Am nivelat. Am reintrodus tava in cuptor si am lasat-o acolo alte 20 de minute, de aceasta data la foc mic.



Pentru portionat am umezit lama cutitului.



Observatii: e cam sfaramicioasa prajitura, dar foarte gustoasa :)

3 comentarii:

  1. Cu siguranta am s-o incerc, arata tare bine si are ingrediente care-mi plac.
    Sa ai un weekend cat mai frumos.

    RăspundețiȘtergere
  2. trebuie ca-i foarte gustoasa,iau si eu o bucatica!

    RăspundețiȘtergere