marți, 29 martie 2011

Chec plin de cacao


O reteta foarte simpla, de post, asta in caz ca aveti azi chef de-un dulce rapid :)

Ingrediente: 1 ceasca ulei,
2 cesti zahar,
2 cesti apa rece,
3 linguri otet,
6 linguri cacao,
3 cesti faina (mie mi-au intrat 3,5 cani),
1 plic praf de copt,
esenta de vanilie,
2 lingurite bicarbonat (eu am pus doar una),
un praf de sare.


Pentru frumuselul din imagine am batut bine zaharul cu uleiul si sarea (sa nu uit de ea, am pus-o de la bun inceput, desi in reteta originala, din Practic in bucatarie, ea se adauga la urma; si se specifica acolo ca ordinea ingredientelor trebuie respectata), apoi si cu apa, vanilia, bicarbonatul stins cu otet si praful de copt. Desi, dupa parerea mea, praful de copt merge bine impreuna cu faina cernuta.
Am pus mai apoi si faina si cacaua si am mixat bine, pentru incorporare. Cum spuneam, am suplimentat un pic cantitatea de faina, asa mi s-a parut necesar, compozitia rezultata fiind destul de fluida.
Am turnat amestecul intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt si am dat-o la cuptor, 10 minute la foc mare, apoi la 180 de grade, inca vreo 40 de minute.
Faceti testul scobitorii, e cel mai sigur :)


Am pudrat cu zahar pudra cu aroma de vanilie. S-a lasat cu "bataie" :))

5 comentarii: