marți, 16 august 2011

Compot de piersici


Va plac piersicile? Mie da, foarte mult. Le folosesc la diverse retete, dupa cum ati vazut probabil pe blog, sau le consum ca atare. De data asta va prezint compotul meu de piersici; iarna folosesc fructele la torturi sau la salate in diverse combinatii, zeama o folosesc la insiropat blatul...

Ok. Piersicile au fost spalate cu grija, curatate de samburi, taiate sferturi si asezate in borcane (de asta s-a ocupat al meu sot).


Eu am avut in grija siropul. Am pus, la 3 l apa, 1 kg de zahar, tinand cont ca piersicile au fost foarte dulci. Am fiert siropul, nu foarte mult, cateva clocote, cat sa se topeasca zaharul. L-am turnat caldut peste piersici.


Am sterilizat borcanele, cca 30 de minute.
Directia: beci :P


4 comentarii:

  1. Bun, bun compotul..si foarte aromat!
    zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  2. M-ai omorît! Unde spuneai ca locuiesti? :D
    Superbe piersici si compot!

    RăspundețiȘtergere
  3. Va multumesc!!

    @ Maya, esti simpatica :) Vin eu la tine, cu niste compot, dau la schimb pe niste suc de rosii ;)

    RăspundețiȘtergere