joi, 21 iunie 2012

Prăjitură rapidă

DSC04431 Mai rarut pe blogger... asta e :) Am improvizat o prajiturica, simpla, dar tare buna. Am folosit un blat rotund, din 4 oua, 120 g zahar si 120 g faina, pe care l-am taiat in doua si l-am insiropat, cu un sirop simplu (apa, zahar, esenta de rom). EDIT (multumesc unui cititor anonim pentru atentionare): pentru blat am mixat bine ouale cu zaharul, un praf de sare si esenta de vanilie, timp de 20 de minute; am incorporat apoi faina cernuta, amestecand usor de jos in sus, cu lingura de lemn. L-am copt intr-o forma de silicon, la 180 de grade, cca 30 de minute (sau pana trece testul scobitorii). L-am lasat la racit in cuptor, cu usa intredeschisa, si apoi l-am transferat pe un gratar pentru prajituri. Crema am facut-o din 3 oua mixate cu 3 linguri de zahar si 3 linguri de faina (si un praf de sare), peste care am adaugat 400 ml lapte, treptat; amestecul l-am pus la fiert, amestecand mai mereu, pana s-a ingrosat ca o budinca. Am lasat sa racoreasca putin si am incorporat 10 bomboane de ciocolata umplute cu crema irish whiskey. Am pus jumatate din crema peste o felie de blat insiropat, am pus a doua felie deasupra si mai apoi restul de crema. Iata o fotografie facuta mai pe seara... DSC04437 Si inca una. DSC04432

5 comentarii:

  1. Arata fain si apetisant.
    Sa ai seara faina.

    RăspundețiȘtergere
  2. Blatul cum l-ati facut?La ce temperatura si cate minute trebuie sa stea in cuptor?

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Anonim, am modificat. Multumesc pentru atentionare!

    RăspundețiȘtergere