sâmbătă, 29 decembrie 2012

Pate de ficat

DSC05904 Dupa metoda soacra-mii :) Am folosit 600 g ficat de porc si 600 g ficat de pui (da, stiu, pare cam mult, dar asa suntem noi, mai mancaciosi :D); 1,5 pachet de unt, 10 oua; sare, piper. DSC05906 Ficatul, bine spalat (chiar tinut in apa rece vreo doua ore), l-am fiert: mai intai am pus la fiert ficatul de porc si mai apoi am adaugat pe cel de pui, care fierbe mai repede (culegem spuma formata in timpul fierberii!). L-am incercat cu furculita, sa vad daca e patruns. Cand a fost gata l-am scurs si l-am presarat cu sare. Am fiert ouale, le-am racit, le-am curatat; am scos galbenusurile. Am trecut prin robot mai intai ficatul de porc (soacra-mea zice ca ficatul trebuie lucrat repejor, cald); am adaugat ficatul de pui, galbenusurile, untul (nu toata cantitatea dintr-o data - puneti cam 2/3 si mai adaugati mai apoi, daca nu vi se pare suficient de cremos). Desigur, sare si piper dupa gust ;) P.S. Noi am lucrat in echipa la acest pate :) DSC05911 Pentru prezentare am folosit albusurile de ou, putina boia dulce, masline si ceapa rosie. DSC05912 Et voila! DSC05920

11 comentarii:

  1. Pateul este apetisant, foarte frumoase imaginile!
    Alexandrina, va doresc un An Nou fericit, cu sanatate, plin de bucurii si realizari!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte bun si mult mai sanatos decat cel din comert.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred că este mult mai bun şi mai gustos decât cel din comerţ. An nou fericit!

    RăspundețiȘtergere
  4. I've never seen combination of livers made into such an interesting presentation. Nice.

    RăspundețiȘtergere
  5. cred ca e super , iubesc pate-urile )
    un an nou minunat !

    RăspundețiȘtergere
  6. LA MULŢI ANI! Multă sănătate şi fericire alături de cei dragi!

    RăspundețiȘtergere
  7. La multi ani!!!Un 2013 plin de impliniri si bucurii!!!

    RăspundețiȘtergere