luni, 7 ianuarie 2013

Pizza cu piept de pui

DSC05593

Am pregatit o pizza mai usurica, sa-i zic asa :) Nu prea folosesc pieptul de pui la pizza, dar de data asta mi-a picat la fix alegerea facuta, a iesit foarte buna si s-a consumat repejor. 


Am folosit, pentru blat, cca 400 g faina, 200 ml apa calduta, drojdie cat o nuca, 1 lingurita de zahar si una de sare, 2-3 linguri ulei. Pentru umplutura am folosit cca 350 g piept de pui, 1 borcan cu rosii in bulion (homemade), 2 ardei grasi (ai mei au fost congelati, eu ii congelez gata taiati fasii, tocmai pentru pizza), branza (asta puneti dupa gust), din cea pusa cu sare, pentru iarna, putin busuioc.

  DSC05573

Mai intai am pregatit aluatul: in castronul cu faina am facut o adancitura unde am pus drojdia sfaramata, presarata cu zahar, dupa care am turnat usor lichidul caldut, amestecand cu o lingura, sa incorporez si putin din faina; am lasat sa dospeasca un pic drojdia dupa care am am amestecat si restul de faina din castron. Am inceput sa framant aluatul, adaugand si sarea, mai apoi uleiul, pana nu mi s-a mai tinut de degete coca rezultata. Am lasat la dospit cca o ora. 

Intre timp am taiat pieptul de pui cuburi pe care le-am calit usor in unt. Aluatul crescut l-am portionat si l-am intins in tavi. Am pus deasupra rosiile, cu tot cu sos, pieptul de pui, branza, ardeii, am presarat cu busuioc.

  DSC05585 

Eu am mai pus deasupra cateva felii de rosii, dar nu din cele conservate, apoi am copt pizza.

  DSC05587 

Cum am mai spus, foarte buna!

4 comentarii:

  1. Imi place mult cum a iesit blatul. Cred si eu ca s-a consumat repejor...

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa stii ca mie imi place puiul in pizza. Prin urmare si ce ai facut tu ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Am avut o cadere de net, si nu stiu daca a ajuns mesajul meu.

    Spuneam ca pizza ta arata wowwww!

    La multi ani, draga mea si un An Nou cu bucurii si realizari maxime!

    RăspundețiȘtergere