duminică, 9 iunie 2013

Chifle cu lapte bătut

DSC07271

Cum in ultima vreme numai timp liber nu am avut se pare ca astazi ma pregatesc sa impusc doi iepuri dintr-un foc: o participare la un concurs si o participare la provocarea lunii iunie "Dulce Romanie", gazduita luna aceasta de Simona.

Chiflele cu lapte batut, foarte bune si deja "devorate", le-am gasit pe blogul Amei si le-am pregatit pentru a putea participa la un concurs pe care tot ea il organizeaza.

DSC07278

Ingrediente: 500 g faina,

1 plic de drojdie uscata,

1 lingurita zahar, putina apa calda,

1 ou, 1 lingura de ulei, sare,

200 ml lapte batut.

Cernem faina intr-un castron si in mijloc facem o gropita in care punem drojdia, apa calda si zaharul; amestecam usor drojdia si celelalte ingrediente. Cand incepe sa se formeze o mica bila de aluat, adaugam si laptele batut. Amestecam. Punem si oul, uleiul si sarea, dupa care framantam pana aluatul nu se mai lipeste de peretii vasului.

Lasam la dospit 50 de minute. Apoi formam chifle (pe o suprafata pudrata cu faina), pe care le ungem cu ou batut si le lasam in tava la crescut pentru inca 30 de minute. Le coacem timp de 30 de minute, pana se rumenesc.

DSC07275

Pofta buna!

DSC07266

4 comentarii:

  1. Those are plump and soft buns. Looks wonderful.

    RăspundețiȘtergere
  2. Doamne, bune-s!! Asa imi vine sa musc dintr-una, acum, pe loc!! ;-)

    RăspundețiȘtergere
  3. Minunate!!! Si absolut delicioase! Multumesc pentru participare!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere