vineri, 19 iulie 2013

Pavlova

DSC06119

Nu cred ca are rost sa va mai povestesc despre faimoasa balerina, ori despre prajitura ce ii poarta numele; specific doar sursa, blogul lui Teo, cu mentiunea ca am mers de fiecare data, cand am pregatit pavlova, pe mana ei si nu am dat gres.

DSC06118

Ingrediente: 4 albusuri,

300 g zahar,

1 lingurita cu varf amidon, 1 lingurita otet,

zahar vanilat/esenta de vanilie, un praf de sare.

Preincalzim cuptorul si ne apucam sa batem bine de tot albusurile. Cu praful de sare cu tot.

DSC06099

Cand obtinem o spuma tare si lucioasa, incepem sa adaugam cate o lingura de zahar, mixand apoi foarte bine pentru incorporare (pana se topeste zaharul, adica). Nu va grabiti la pasul acesta, adaugati pe rand zaharul, pana se epuizeaza cantitatea specificata la ingrediente.

DSC06101

Adaugam otetul, vanilia si amidonul si mixam inca 10-15 minute.

DSC06102

Bezeaua e tare, lucioasa si nu curge.

Tapetam o tava cu hartie de copt si punem bezeaua cu ajutorul unei linguri; ii dam o forma rotunda, ca de tort. Eu pe margini am facut si cateva moate de bezea.

DSC06104

DSC06106

Coacem pavlova la foc mic (!), o ora; daca e cazul tineti usa cuptorului intredeschisa, cu ajutorul unei linguri de lemn. Eu am pus si o tava sub tava in care se cocea prajitura. Aveti grija sa nu o bronzati :)

Pavlova e gata cand exteriorul este crocant; la interior este molcuta, cremoasa.

DSC06165

O ornam cu frisca; eu am folosit 250 ml de smantana dulce pentru frisca, pe care am mixat-o bine si am decorat cu kiwi si zmeura.

DSC06121

Aveti grija cum manevrati bezeaua, eu am crapat-o nitel, era cat pe ce sa scap pe jos prajitura... Deh, nora-n blide.

DSC06115

Yum!

DSC06116

4 comentarii: