joi, 11 iulie 2013

Tort cu rodii și smântână

DSC06044

In sfarsit i-a venit randul :) Un tortulet interesant, pe care l-am pregatit pentru masa de Revelion (cam greu a ajuns pe blog).

DSC06055

Reteta o am dintr-o revista Practic... dar am umblat la cantitati, nestiind ce-o sa-mi iasa.

DSC06169

Ingrediente (eu am injumatatit cantitatile): 1 l smantana dulce (eu am folosit smantana de la vecina :D),

500 g crema de branza (sau mascarpone),

500 ml frisca vegetala (am folosit smantana dulce pentru frisca),

5 plicuri gelatina, 250 ml suc de rodii, visine sau fructe de padure,

2 rodii,

1 compot de mango (nu am folosit),

1 lamaie, 180-200 g zahar,

150 g biscuiti cu cacao, 50 g unt (eu am folosit piscoturi).

Daca folositi biscuiti, zdrobiti-i, amestecati-i cu untul si o lingura de zahar, sa va iasa un amestec gras si umed, pe care il turnati forma de tort, presand cu o lingura si coaceti cca 10 minute, dupa care lasati la racit. Eu am tapetat forma de tort cu piscoturi.

Intr-un vas, pe care il veti pune pe baie de aburi, turnati smantana dulce, 4 plicuri de gelatina, zaharul si coaja de lamaie. Amestecati, lasati la rece 10 minute (daca folositi compot de mango adaugati si sucul din compot). Bateti frisca si o dati la rece. Puneti vasul cu smantana dulce pe baie de aburi, amestecati continuu, pana cand gelatina se topeste si amestecul devine cremos; amestecul NU trebuie sa fiarba. Strecurati crema pentru a elimina resturile de gelatina si coaja de lamaie.

Adaugati crema de branza, amestecati bine si lasati un pic la racorit. Adaugati cate o lingura de frisca, incorporati. La sfarsit adaugati zeama de lamaie. Daca folositi compotul de mango, adaugati si fructele taiate cubulete. Turnati amestecul in forma de tort, nivelati si dati la rece, o ora.

Pentru decor dizolvati 1 plic de gelatina in sucul caldut, amestecati-gelatina sa fie bine dizolvata. Presarati semintele de rodie peste tort si turnati gelatina. Dati la rece inca doua ore, dupa care inlaturati inelul formei de tort.

DSC05994

Eu am folosit pentru decor un plic de Tort Jelee, rosu, de la Dr. Oetker.

In loc de rodii puteti folosi fructe de padure.

DSC06048

7 comentarii:

  1. Cred ca a fost delicios in combinatia asta! ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Uite, ca n-am incercat pana acum cu rodii...cred ca e delicios...cam mari cantitatile...eu prefer sa folosesc 250 g mascarpone, 250ml frisca lichida si 250g branza dulce de vaci si folosesc un singur plic de gelatina...De Revelion zici ca l-ai facut?? Ha, eu am retete nepostate de acum 3 ani :P puup

    RăspundețiȘtergere
  3. Delicios, intr-adevar.
    Si eu am injumatatit cantitatile, a fost mai mult decat ok.
    Zi buna tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  4. Banuiesc ca nu mai e nimic! Rodia ia dat o culoare super!

    RăspundețiȘtergere