duminică, 18 august 2013

Înghețată de vișine 2

Nu cu mult timp in urma am primit o invitatie de la Diana: asa am ajuns sa povestesc cate ceva despre duminicile mele, in cadrul proiectului Dianei, intitulat Sunday lunch. Multumesc Dianei pentru invitatie, mi-a facut placere!

DSC07494

Ingrediente: 300 g vișine,

150 g zahăr (mai mult/mai puțin, după gustul fiecăruia),

1 găletușă de smântână, de 900 g, 15%, Napolact am folosit eu.

DSC07495

Blenduim vișinele, le presărăm cu zahăr și le punem la fiert. Lăsăm să fiarbă, câteva clocote, până se topește zahărul. Lăsăm la răcorit.

DSC07480

Amestecăm apoi piureul de vișine cu smântâna.

DSC07477

Amestecul cremos obținut îl dăm la congelator, câteva ore. O dată pe oră scoatem înghețata din congelator, o amestecăm și o dăm iar la frig. Dacă aveți mașină de înghețată, folosiți-o cu încredere.

DSC07492

2 comentarii:

  1. Mamăăăă, cum arată! Cred că-i foarte gustoasă. Trebuie încercată.

    RăspundețiȘtergere