luni, 1 decembrie 2014

Tort cu ananas



Iar o reteta care asteapta sa fie postata de asta vara... este vorba despre un tort racoros, cu ananas de la SunFood.

Aceasta reteta este o improvizatie, trebuia sa fac ceva cu ananasul primit... iata ce a iesit:



Ingrediente:
400 g iaurt,
250 g ananas, din conserva, zdrobit,
2 pliculete gelatina,
100 g zahar,
400 g smantana, batuta cu zahar dupa gust,
piscoturi, zeama de la compotul de ananas.



Hidratam gelatina, cu apa rece (cat s-o acopere), timp de 15 minute, dupa care o punem la bain marie, pana se lichefiaza (atentie, nu se fierbe!).
Amestecam iaurtul cu ananasul zdrobit (si scurs de zeama), cu zaharul, cu smantana batuta. Incorporam si gelatina. Amestecam cu o spatula, pana omogenizam compozitia.

Pe un platou asezam inelul formei detasabile de copt, formam baza tortului din piscoturi; insiropam usor piscoturile cu zeama de compot.
Deasupra turnam compozitia cu iaurt, nivelam si dam la rece, minim 3 ore.



Inlaturam inelul. Eu am presarat peste tort niste biscuiti sfaramati.

Tortul a fost chiar bun, pana si cea mica, care e mai selectiva, l-a apreciat :)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu