marți, 20 octombrie 2015

Prăjitură ”deșteaptă” cu ciocolată

DSC04795

Manca-o-ar mama pe ea, de inteligenta ce este!! Asa de mult mi-a placut prajitura aceasta, nu am cuvinte sa spun cat de mult!
Cu ocazia acestei postari doresc sa transmit Laurei Laurentiu o calda imbratisare virtuala, impreuna cu respectul si admiratia mea pentru munca dumneaei. Stimata doamna, ma inclin!





DSC04787

Ingrediente:

4 oua mari, separate,
120 g unt,
600 ml lapte,
110 g zahar pudra,
100 g zahar tos,
50 g cacao,
110 g faina,
1 praf sare,
1/2 lingurita otet,
esenta de vanilie,
30 ml cafea esspreso, concentrata,
zahar pudra pentru presarat, unt pentru uns forma.

Mod de preparare:
Topim untul fara a-l infierbanta; incalzim usor laptele, amestecam faina cu cacaua si ungem cu unt o forma de copt. Preincalzim cuptorul la 180 de grade.

Batem galbenusurile si zaharul pudra cu telul, pana se deschid la culoare. Adaugam faina amestecata cu cacaua, esenta de vanilie, cafeaua si untul topit.

DSC04772

Adaugam si laptele si omogenizam cu telul.
Separat batem albusurile spuma cu sarea, adaugam otetul si zaharul tos. Batem pana obtinem o bezea lucioasa si ferma.
Incorporam spuma de albus in compozitia cu galbenus, faina, lapte... Amestecam usor!

DSC04776

Turnam compozitia in tava unsa cu unt. Coacem in cuptorul preincalzit cca 45 de minute. In timpul coacerii compozitia se separa in straturi: baza (blat), crema, crusta.
Prajitura tremura putin cand scoatem tava din cuptor; lasam la racit, apoi portionam. Presaram cu zahar pudra.

DSC04791

DSC04793

Minunata!! Gazda imbratisarilor din aceasta luna este Laura.

2 comentarii:

  1. Foarte apetisanta! De mult o am pe lista de asteptare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Intr-adevar, e un deliciu prajitura asta. In week-end as vrea s-o fac iar.

    RăspundețiȘtergere