duminică, 10 ianuarie 2016

Cheesecake

DSC04926

Reteta am gasit-o pe blogul lui Adi Hadean, cu semnatura Luciana Pop. Mi-a placut rezultatul.
Si pentru ca tot e prima reteta pe 2016 va doresc toate cele bune in Noul An!

DSC04922

Ingrediente:
Blat: 200 g biscuiti Oreo, fara umplutura,
30 g zahar pudra,
75 g unt topit.

Umplutura: 900g branza de vaci, cremoasa,
250 g zahar,
80 ml smantana pentru frisca,
2 linguri faina,
esenta de vanilie,
4 oua,

100 g biscuiti Oreo.

Topping: 450 g smantana grasa (20% grasime),
50 g zahar,
esenta de vanilie.

Ganache de ciocolata: 250 g ciocolata,
250 ml smantana dulce pentru frisca.

Pentru blat zdrobim biscuitii cu ajutorul robotului; pesmetul obtinut il amestecam cu untul topit si cu zaharul pudra. Amestecul il punem intr-o forma de copt detasabila (eu am tapetat-o cu hartie de copt), presam putin cu ajutorul unui pahar pana se formeaza blatul. Coacem timp de 5 minute la 175 de grade, in cuptorul preincalzit.

Amestecam branza de vaci cu zaharul. Dupa omogenizare adaugam smantana pentru frisca, faina, vanilia si ouale, pe rand cate unul. Amestecam cu ajutorul mixerului.

Turnam o treime din umplutura in forma, presaram deasupra 100 g de biscuiti sfaramati; turnam si restul umpluturii, nivelam si coacem cca 45 de minute.

Amestecam smantana grasa cu zaharul si esenta de vanilie; turnam toppingul peste prajitura scoasa din cuptor si mai coacem inca 7 minute. Oprim cuptorul. Lasam prajitura in cuptor, cu usa inchisa, 30 de minute, apoi o scoatem si o lasam sa se raceasca bine, timp de o ora.

DSC04918

Topim la bain marie ciocolata impreuna cu smantana pentru frisca; omogenizam si glazuram cheesecake-ul.
Lasam in frigider 8 ore (sau peste noapte) :)

DSC04928

DSC04934

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu