joi, 1 august 2019

Sufleu de cartofi dulci

DSC08110

DSC08111

Rețetă de pe www.bucataras.ro

Ingrediente:

340 g cartofi dulci, decojiți și tăiați cubulețe;
125 ml lapte,
1 ceapă roșie, curățată, tăiată în două;
1 crenguță rozmarin;
10 g amidon alimentar;
50 ml vermouth;
2 ouă, separate;
măsline, după preferințe
sare, piper, după gust.

DSC08108


Fierbi cartofii cca 20 de minute sau până se înmoaie, după care îi scurgi și îi pasezi.
Pui laptele la fiert împreună cu ceapa și rozmarinul. După ce dă un clocot, stingi focul, acoperi vasul și lași la infuzat 15-20 de minute.
Încingi cuptorul la 200° C.
Ungi cu ulei 4 vase mici de sufleu. Amidonul alimentar îl dizolvi în vermouth (eu am încercat și cu lapte). Strecori laptele infuzat, îl pui iar pe foc, adaugi amidonul dizolvat și amesteci continuu.
Lași compoziția pe foc până se îngroașă puțin, apoi o transferi într-un vas mai mare. Adaugi în vas piureul de cartofi dulci și gălbenușurile și amesteci până se omogenizează. Potrivești gustul de sare și piper (ține cont și de măsline, să nu-ți iasă prea sărat).
Bați albușurile spumă, cu un praf de sare.
Încorporezi cu grijă în compoziție albușurile spumă, apoi măslinele tocate.
Împarți compoziția în vasele pregătite și coci sufleurile cam 15 minute, până când cresc și se rumenesc.


DSC08106

DSC08104

DSC08103
Sper să vă placă :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu