duminică, 27 martie 2011

Chiftele de soia


Saptamana trecuta m-am tot jucat cu soia :)

Ingrediente: cca 250 g soia, fulgi,
3-4 cepe (in functie de marime/gust propriu si personal),
3-4 linguri faina,
3 felii mari de paine,
1-2 catei de usturoi,
verdeata.

Mai avem nevoie de niste condiment de legume, 2 catei de usturoi, maioneza de post, alte 7-8 cepe, foi de dafin, boabe de piper, boabe de mustar, otet.

Mai intai am pregatit soia: am dat-o intr-un clocot, cu condimentul de legume, sare si cu 2 catei de usturoi, dupa care am lasat-o la inmuiat. Cateva ore, caci am avut si altele de facut. Apoi am strecurat-o si scurs-o bine de apa.

Apoi am tocat cepele (alea 3 sau 4), le-am calit usor in ulei, dupa care, racorite, le-am dat prin masina de tocat, impreuna cu usturoiul, feliile de paine si verdeata.

Am amestecat compozitia de ceapa cu soia si cu faina.


Din jumatate de compozitie am pregatit o tavita cu drob de soia, iar din cealalta jumatate am format chiftele, pe care le-am copt in cuptor (pe hartie de copt pensulata cu ulei). Mentionez ca si chiftelutele le-am pensulat cu ulei. Am introdus tava in cuptor; dupa ce s-au rumenit pe o parte le-am intors si le-am mai lasat un pic la copt.


Restul de ceapa am taiat-o julienne si am pus-o la fiert cu 2 cani de apa, 1/2 cana otet, boabe de piper si de mustar, 2 foi de dafin. Dupa un clocot-doua, am oprit focul si am strecurat ceapa. Am amestecat cu maioneza de post si cu chiftelutele.

4 comentarii:

  1. Trebuie sa fie foarte bune.
    Sa ai o duminica placuta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place in "bucataria" ta...si ai un premiu la mine pe blog.
    Succes si numai bucurii pentru tine!

    RăspundețiȘtergere