marți, 22 martie 2011

Tort de post, cu cremă de cafea


Chiar pot spune ca acesta este cel mai bun tort de post pe care l-am preparat eu. Iata cum am procedat.
Pentru blat am folosit reteta de aici
cu diferenta ca in loc de nuca macinata am folosit nuca de cocos.
Am impartit compozitia in trei si am copt 3 foi, in forma rotunda, tapetata cu hartie de copt, fiecare foaie stand in cuptor cca 20 de minute, la 180 de grade.
Pentru crema am folosit 500 ml frisca vegetala,
100 ml cafea (mai concentrata),
2 pliculete de gelatina; edit: folositi gelatina vegetala!
visine.

Mai intai am pregatit cafeaua, cca 100 ml; am facut-o tare si am pus in ea si o lingurita de ness si cateva picaturi de esenta de rom.
Gelatina am hidratat-o in 100 ml apa rece, timp de 10 minute, dupa care am pus-o in cafeaua fierbinte si am amestecat pana s-a dizolvat.
Am batut apoi frisca, bine, bine; am oprit din ea cateva linguri pentru ornat. In restul de frisca am turnat cafeaua racorita, in fir subtire si am amestecat pentru incorporare.

Tortul l-am montat cu ajutorul inelului detasabil al formei de copt. direct pe platou. Am pus primul blat, l-am insiropat (cu un sirop din apa, zahar si esenta de rom), am pus jumatate din crema, al doilea blat, sirop, crema si visine (aveam in plan sa pun visine si in prima jumatate din crema dar am uitat). A urmat al treilea blat, pe care l-am insiropat, de asemenea. Am dat tortul la frigider.


Dupa 2 ore, am scos tortul din frigider si am turnat peste el 1 plic de glazura cu gust de ciocolata de la Dr. Oetker, preparata conform instructiunilor de pe plic, dupa care am dat iar tortul la rece, pentru inca o ora.


Dupa ce l-am lasat suficient la rece am inlaturat inelul si l-am decorat cu putina frisca si niste visine.
Iata si un mic detaliu.


Sper sa va placa si voua, in caz ca-l incercati.

15 comentarii:

  1. Bun tortuletul si daca mai are si visine, servesc cu placere, chiar daca e doar virtual.

    RăspundețiȘtergere
  2. delicios..dar folosind gelatina deja nu mai e de post doar in cazul cand ai folosit gelatina vegetala

    RăspundețiȘtergere
  3. Tare bine arata,si cred ca-i tare gustos,,,,yamii,,pupp!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata foarte bine!
    Dar nu e de post, gelatina este ori din coada de peste, ori din picioare de vaci sau de porci...
    Nu te supara te rog...
    Pe curand.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Daniela, te servesc cu drag!
    @Michelle, mai demult am descoperit, atasat unei reviste, 1 pliculet de Vege-gel, de la Dr, Oetker si am aflat de varianta asta vegetala. O sa completez si in reteta.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Mirela, pup!
    @Daniela, nu ma supar:) am scris despre varianta vegetala a gelatinei; desi, as incerca sa fac crema chiar fara gelatina, vorba cumnatei, ar iesi mai pufoasa.

    RăspundețiȘtergere
  7. sectiunea arata superb!cHIAR CRED CA O SA IL INCERC:)

    RăspundețiȘtergere
  8. Immm ce bunaciune.Super arata.
    Sa ai o zi cat mai frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  9. Arata miunat!
    Cine ar crede ca e de post ;)

    RăspundețiȘtergere
  10. frisca "vegetala" nu e de post, are proteine de origine animala. EU NU AM GASIT NICI O FRISCA DE POST...NICI MACAR HULALA ...

    RăspundețiȘtergere