- Home
- "Dulce Romanie"
- Aperitive
- Aluaturi dulci
- Biscuiti, fursecuri
- Conserve
- Deserturi
- Mâncăruri cu carne
- Mâncăruri cu carne de pui
- Mâncăruri cu legume
- Mâncăruri de post
- Mic dejun
- Mâncăruri tradiționale
- Pâine și alte aluaturi
- Pește
- Pizza&Paste
- Prăjituri
- Prăjituri de post
- Salate
- Supe, ciorbe
- Tarte
- Torturi
- :) ma-ma... pa-pa
- Crăciun/Revelion
- Paște
- Diverse
- Premii
duminică, 26 februarie 2012
Tort de șampanie
Va vine sa credeti ca l-am facut anul trecut, de Revelion si il postez abia acum?
M-am inspirat de la Laura Sava; demult ma tenta acest tort, ma bucur ca am reusit sa-l pregatesc.
Mai intai va prezint cateva instantanee..
Fiind cam pe fuga, cu atatea pregatiri pentru Anul Nou, am apelat la un blat de tort din comert. Pe care l-am imbatat cu putina sampanie. In rest, m-am tinut de reteta Laurei.
Ingrediente:
1 blat de tort din comert,
2 linguri jeleu de zmeura (eu am folosit niste gem de zmeura, home made, amestecat cu sirop de zmeura),
2 oua,
50 g zahar,
125 ml sampanie,
coaja rasa de lamaie,
10 g gelatina,
400 ml frisca.
Am incalzit 4 linguri cu gem de zmeura impreuna cu 2 linguri de sirop, dupa care am turnat gemul cald peste o foaie de blat.
Am acoperit cu o foaie de blat. In jurul lor am pus inelul detasabil al formei de copt.
Galbenusurile le-am batut spuma cu zaharul, apoi am adaugat sampania.
Am hidratat gelatina, api am tinut-o la bain marie pana s-a lichefiat; am adaugat-o la crema. Am pus coaja de lamaie, am incorporat si albusurile batute spuma, si mai apoi 200 ml frisca batuta.
Am omogenizat, am turnat crema peste blat si am acoperit cu cea de-a treia foaie de blat.
Am dat la rece pentru 4 ore. Am scos tortul din frigider si am inlaturat inelul detasabl.
Cu restul de frisca batuta am imbracat tortul. Am mai ras niste ciocolata si m-am jucat cu niste jeleu rosu, de la Dr. Oetker; am vrut sa fac niste stelute din jeleu dar nu mi-au iesit prea grozav.
Iata si tortul:
Ne-a placut foarte mult. Laura, multumesc pentru reteta!!
In fundal se observa un alt desert, pregatit tot cu sampanie si zmeura.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Hmmm, ce bine arata... pacat ca e mincat... dar daca vin cu o sticla de sampanie, promiti ca mai faci unul ?! Pupici !
RăspundețiȘtergereArata super si e pe gustul meu.Te pup cu drag.
RăspundețiȘtergereFoarte delicios arata!! O portie este a mea! Pupici
RăspundețiȘtergereFur o feliuta, ca arata tare bine!!!Si la gust cred ca e grozav de bun!Pupici!
RăspundețiȘtergereArata foarte bine! , ma servesc si eu cu o feliuta! Pup!
RăspundețiȘtergereArata super bine si cred ca-i tare delicios!!
RăspundețiȘtergereMmm...numai bun pt. mine! te astept la provocarea de pe blogul meu:)
RăspundețiȘtergereMinunat tort, demult e si pe lista mea de asteptare!
RăspundețiȘtergereDelicios de-a dreptul tortul tau.Pup!
RăspundețiȘtergereoo..ce frumos e tortul!arata minunat.. si gustul cred ca e deosebit!!
RăspundețiȘtergereVery well done..looks soft and moist.
RăspundețiȘtergereSigur imi place si mie ,mai ales ca are frisca....trebuie sa fie delicios si aromat...
RăspundețiȘtergerePupici si o saptamana placuta!!!
e un tort impunator pentru o sarbatoare pe masura!!felicitari!Pupici!
RăspundețiȘtergereDelicioasa tortura! ;)
RăspundețiȘtergereSuper delicios tortul!!!!Pupici:X
RăspundețiȘtergereIti doresc o primavara cat mai frumoasa, cu multa sanatate si numai bucurii!!!Pup cu drag!
RăspundețiȘtergereNe vine sa credem ;) ... sigur a fost un deliciu !!!
RăspundețiȘtergereO primavara superba iti doresc !!
Va multumesc pentru aprecieri!
RăspundețiȘtergere