joi, 5 ianuarie 2012

Lemon bars

by Andreea Dianu.

DSC03243

Pentru baza mixez 125 g unt cu 75 g zahar, pana se alifiaza; adaug coaja rasa de lamaie si 200 g faina amestecata cu 3 g praf de copt. Formez o bila de aluat pe care o intind usor cu sucitorul; asez foaia in tava tapetata si o intind usor cu degetele, avand grija sa ridic aluatul si pe pereti, 1-2 cm. Intep aluatul cu furculita si introduc tava in cuptorul preincalzit pentru 18-20 de minute.

Pentru crema mixez 3 oua cu 200 g zahar pana isi dubleaza volumul, dupa care adaug coaja rasa de lamaie, 50 ml zeama de lamaie (eu am pus un pic mai putin) si 5 lingurite de amidon. Amestec si torn compozitia peste aluatul copt.

Introduc iar tava in cuptor, la foc mediu, timp de 20-25 de minute.

Am uitat s-o pudrez cu zahar; in plus, am cam "uscat" prajitura, ar fi trebuit s-o scot ceva mai repede din cuptor. E foarte aromata, gustoasa, dulce-acrisoara si devine frageda a doua zi, asa cum spune Andreea (careia ii multumesc pentru reteta).

DSC03240

19 comentarii:

  1. Cred ca e tare buna! Daca e si acrisoara , imi place mai mult! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Trebuie sa fie tare aromata si delicioasa.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. In primul rand "La multi ani"sanatosi si buni,caci inca nu ne-am auzit pe anul asta!Ce bune trebuie sa fie,mai ales ca-s acrisoare...dupa atatea "ciocolatii" la sarbatorile astea...si pare si simpla de facut.O trec pe lista,(si am o gramada ramase de anul trecut....ooof).
    Te pup si te imbratisez cu drag!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. cred ca azi o iau razna la cate bunatati am vazut.super arata prajituricile tale.puppp

    RăspundețiȘtergere
  5. N-am mai facut demult ceva cu lamaie.
    De tinut minte reteta!
    O seara minunata :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Ador deserturile cu lamaie. Sunt usoare si foarte aromate! Te pup si La multi ani pe anul acesta!

    RăspundețiȘtergere
  7. Mmmm ce gust bun are! Parca-l simt :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Imi place,e usor de facut si pare ...un deliciu!

    RăspundețiȘtergere
  9. Ma bucur ca ai incercat-o!!! te pup, scumpa mea :)

    RăspundețiȘtergere
  10. O nebunie ! Ador gustul asta dulce acrisor! Te pup

    RăspundețiȘtergere
  11. La multi ani si un an bun! Si plin de bunatati!

    RăspundețiȘtergere
  12. Va multumesc tuturor!
    @ Andreea, nu aveam cum sa n-o incerc, prea bine arata in pozele tale!

    RăspundețiȘtergere
  13. Iti doresc un An nou fericit, sanatate si indeplinirea tuturor dorintelor, tie si familiei tale.
    Te pup, Cristina

    RăspundețiȘtergere
  14. Va multumesc pentru vizite, comentarii si urari!
    Toate cele bune tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  15. Arata foarte, foarte bine! O sa incerc si eu reteta.

    RăspundețiȘtergere