by Andreea Dianu.
Pentru baza mixez 125 g unt cu 75 g zahar, pana se alifiaza; adaug coaja rasa de lamaie si 200 g faina amestecata cu 3 g praf de copt. Formez o bila de aluat pe care o intind usor cu sucitorul; asez foaia in tava tapetata si o intind usor cu degetele, avand grija sa ridic aluatul si pe pereti, 1-2 cm. Intep aluatul cu furculita si introduc tava in cuptorul preincalzit pentru 18-20 de minute.
Pentru crema mixez 3 oua cu 200 g zahar pana isi dubleaza volumul, dupa care adaug coaja rasa de lamaie, 50 ml zeama de lamaie (eu am pus un pic mai putin) si 5 lingurite de amidon. Amestec si torn compozitia peste aluatul copt.
Introduc iar tava in cuptor, la foc mediu, timp de 20-25 de minute.
Am uitat s-o pudrez cu zahar; in plus, am cam "uscat" prajitura, ar fi trebuit s-o scot ceva mai repede din cuptor. E foarte aromata, gustoasa, dulce-acrisoara si devine frageda a doua zi, asa cum spune Andreea (careia ii multumesc pentru reteta).
Cred ca e tare buna! Daca e si acrisoara , imi place mai mult! Pupici!
RăspundețiȘtergereTrebuie sa fie tare aromata si delicioasa.
RăspundețiȘtergerePupici!
In primul rand "La multi ani"sanatosi si buni,caci inca nu ne-am auzit pe anul asta!Ce bune trebuie sa fie,mai ales ca-s acrisoare...dupa atatea "ciocolatii" la sarbatorile astea...si pare si simpla de facut.O trec pe lista,(si am o gramada ramase de anul trecut....ooof).
RăspundețiȘtergereTe pup si te imbratisez cu drag!!!!
cred ca azi o iau razna la cate bunatati am vazut.super arata prajituricile tale.puppp
RăspundețiȘtergereN-am mai facut demult ceva cu lamaie.
RăspundețiȘtergereDe tinut minte reteta!
O seara minunata :)
Yummy!Delicioasa si aromata!!!Pupici!
RăspundețiȘtergereAdor deserturile cu lamaie. Sunt usoare si foarte aromate! Te pup si La multi ani pe anul acesta!
RăspundețiȘtergereMmmm ce gust bun are! Parca-l simt :)
RăspundețiȘtergereImi place,e usor de facut si pare ...un deliciu!
RăspundețiȘtergeremmm.....delicioasa.
RăspundețiȘtergereMa bucur ca ai incercat-o!!! te pup, scumpa mea :)
RăspundețiȘtergereO nebunie ! Ador gustul asta dulce acrisor! Te pup
RăspundețiȘtergereLa multi ani si un an bun! Si plin de bunatati!
RăspundețiȘtergereVa multumesc tuturor!
RăspundețiȘtergere@ Andreea, nu aveam cum sa n-o incerc, prea bine arata in pozele tale!
La multi ani! Sunt delicioase!!!!
RăspundețiȘtergereDaca este cu lamaie atunci este buna.Te pup!
RăspundețiȘtergereIti doresc un An nou fericit, sanatate si indeplinirea tuturor dorintelor, tie si familiei tale.
RăspundețiȘtergereTe pup, Cristina
Va multumesc pentru vizite, comentarii si urari!
RăspundețiȘtergereToate cele bune tuturor!
Arata foarte, foarte bine! O sa incerc si eu reteta.
RăspundețiȘtergere