- Home
- "Dulce Romanie"
- Aperitive
- Aluaturi dulci
- Biscuiti, fursecuri
- Conserve
- Deserturi
- Mâncăruri cu carne
- Mâncăruri cu carne de pui
- Mâncăruri cu legume
- Mâncăruri de post
- Mic dejun
- Mâncăruri tradiționale
- Pâine și alte aluaturi
- Pește
- Pizza&Paste
- Prăjituri
- Prăjituri de post
- Salate
- Supe, ciorbe
- Tarte
- Torturi
- :) ma-ma... pa-pa
- Crăciun/Revelion
- Paște
- Diverse
- Premii
luni, 2 ianuarie 2012
Ruladă cu banane (buturugă)
Buturuga aceasta s-a aflat pe masa noastra de Craciun. Reteta o am de la cumnata mea, ea presteaza frecvent "buturuga", e o prajitura care se face destul de usor si e foarte buna.
Ingrediente:
Blat: 8 oua,
300 g zahar,
3 linguri cacao,
3 linguri faina,
1 praf de copt, esenta de rom.
Crema: 4 oua,
300 g zahar,
esenta de vanilie,
500 ml lapte,
2 pachete de budinca de vanilie Dr. Oetker, dizolvate in 100 ml lapte,
2 pachete de unt.
Pregatesc mai intai blatul: bat albusurile spuma cu un praf de sare. Mixez bine galbenusurile cu zaharul, dupa care adaug in bol faina amestecata cu praful de copt, cacaua si esenta. Mixez pentru incorporare.
Adaug spuma de albus si o incorporez cu grija, amestecand cu o lingura de lemn, usor, de jos in sus.
Torn compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (unsa cu putin ulei, foaia de rulada se "prinde").
Coc blatul la 175 de grade. Nu pot sa va spun cat timp a stat tava in cuptor, nu am mai tinut cont de ceas, eram cam pe fuga... Dupa ce s-a copt rastorn blatul, cu grija, pe un prosop umed. Rulez si dau la rece.
Ma apuc de crema; trebuie sa precizez ca eu am folosit urmatoarele cantitati: 5 oua, 300 g zahar (de fapt, din zahar am mai "furat" putin :D), 900 ml lapte (150 am folosit pentru a dizolva budincile), 3 pachete de budinca, 2 pachete de unt.
Mixez bine ouale cu zaharul, dupa care adaug praful de budinca dizolvat in 150 ml lapte rece; amestec bine si incorporez restul de lapte.
Pun amestecul obtinut la fiert (se pune la bain-marie, eu am folosit o oala cu fund dublu). Dupa ce s-a ingrosat crema iau oala de pe foc. Las crema sa se racoreasca.
Frec spuma untul dupa care incorporez, lingura cu lingura, crema rece.
Scot foaia din prosop, cu grija, sa nu se rupa, o intind usor; peste foaie asez 6 linguri (cu varf) din crema...
... si doua banane(de-a lungul foii); rulez foaia.
In restul de crema incorporez 3 linguri cu cacao si esenta de rom; invelesc rulada cu rema.
O las la rece cateva ore.
P.S. Puteti pune si niste ness in crema...
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
tare bine arata!!! te pup
RăspundețiȘtergereDelicioasa !
RăspundețiȘtergereLa multi ani inca o data si un an nou minunat !
Toate visele sa ti se realizeze in anul care a inceput. Multa fericire alaturi de cei dragi! Pup!
RăspundețiȘtergeresuper delicioasa :*
RăspundețiȘtergereLa multi ani! Delicioasa rulada!
RăspundețiȘtergereO buturuga grozav de buna.Pup!
RăspundețiȘtergereLa Multi Ani!
RăspundețiȘtergereFoarte bine arata buturuga asta.. Iti fur o bucatica. Pupici
Va multumesc frumos tuturor!
RăspundețiȘtergereLA MULTI ANI!
RăspundețiȘtergereArata foarte bine iar de gust ce sa mai vorbim...delicios
ce minunatie! Venisem sa-ti urez La multi ani! Dar m-am blocat cand am vazut ce bine arata "buturuga" asta… :* La cat mai multe retete minunate si un an plin de realizari si bucurii!
RăspundețiȘtergere@ Veronica, multumesc!
RăspundețiȘtergere@ Kadia, multumesc! E tare buna buturuga, intr-adevar.
La multi ani si un An Nou fericit!
RăspundețiȘtergereFoarte apetisanta rulada si cu banane in interior e exact pe gustul meu! pup
Excelent arata!
RăspundețiȘtergere@ Liana, Medi, va multumesc!
RăspundețiȘtergere