- Home
- "Dulce Romanie"
- Aperitive
- Aluaturi dulci
- Biscuiti, fursecuri
- Conserve
- Deserturi
- Mâncăruri cu carne
- Mâncăruri cu carne de pui
- Mâncăruri cu legume
- Mâncăruri de post
- Mic dejun
- Mâncăruri tradiționale
- Pâine și alte aluaturi
- Pește
- Pizza&Paste
- Prăjituri
- Prăjituri de post
- Salate
- Supe, ciorbe
- Tarte
- Torturi
- :) ma-ma... pa-pa
- Crăciun/Revelion
- Paște
- Diverse
- Premii
sâmbătă, 14 ianuarie 2012
Ruladă de porc
Marturisesc ca nu am niciun merit in ceea ce priveste aceasta rulada, poate doar ca am pus cate un deget pe sfoara, la facut nod, ori ca am tras asa, cate un cadru. Rulada e facuta de al meu sot, in totalitate, si a stat la loc de cinste pe masa de Revelion.
Iata cum a procedat: a taiat o bucata de pulpa de porc (sa fi fost un kilogram de carne), pe din doua, fara a desparti complet bucatile, si a batut-o cu ciocanul de snitele. Pe foaia de carne (presarata cu sare, piper si niscai condimente, gen busuioc, cimbru uscat) obtinuta a asezat fasii de jambon si muschiulet, in prealabil usor calite, niste fasii de branza, niste felii de portocala si cateva fire de carnati semiafumati (si ei trasi un pic in ulei). Ceva de genul:
A rulat foaia de carne cu grija si a legat-o cu sfoara. Presarata cu sare, piper verde boabe, si iar ceva ierburi uscate, a asezat-o in tava unde turnase putin ulei. A aruncat peste carne si cativa catei de usturoi.
Mai intai a lasat tava in cuptor la foc iute, cat sa se rumeneasca un pic carnea, apoi a turnat niste vin peste ea si a lasat friptura in cuptor inca vreo doua ore, la foc potrivit. Din cand in cand a stropit rulada cu sosul format. A mai si intors-o, pentru a se rumeni uniform.
Noi am mancat rulada fara niciun fel de garnitura, doar cu muraturi.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Mama ce sot ai!! Sa-ti traiasca! Al meu nu stie sa sparga nici 2 oua ;) Super arata!!
RăspundețiȘtergereFelicitari sotului iar tie spor la tinut sfoara, hi, hi... Arata minunat rulada, dar eu m-as fi dat la cirnati, fara sa-i mai las sa stea in mijlocul carnii...
RăspundețiȘtergereMmm...ce bunãtate:)
RăspundețiȘtergerevreau si euuuuuuuuuuuuuu!
RăspundețiȘtergereCe sot harnic, un adevarat bucatar!! Al meu inafara de cartofi inabusiti , ochiuri si paparaie nu stie sa faca nimic! :)) Pupicei!
RăspundețiȘtergereCu felii de portocala nu am mancat dar cred ca e buna!!!
RăspundețiȘtergereDelicioasa!Bravo sotului! :)
RăspundețiȘtergereFoarte frumos atata! Nu stiam de varianta asta cu portocale... Felicitari sotului! Pupici
RăspundețiȘtergereHai, pe furis, la ceas de noapte, sa vad ce ne mai pregateste bun Xandrine!
RăspundețiȘtergereHei, am terminat cu dulciurile si am dat-o pe o rulada de porc!! Adio, regim!
Dar e numai cu putin ulei! Si cu felii de portocala! Si se mananca doar cu muraturi!
Poate trece intransigentul control anti-colesterol... Si firele alea de carnati semiafumati...
Repede la culcare, poate ii mananc macar in vis!
I want to taste it! Looks absolutely divine!
RăspundețiȘtergeretrebuie sa fie gustos
RăspundețiȘtergereBuna. Am un premiu pe blog, trebuie sa raspunzi la 3 intrebari, nu stiu de ce se numeste premiu :P
http://strumfa-bucatareste.blogspot.com/2012/01/premiu.html
Wooooow, ce bine arata....super reteta!!!! Felicitari sotului tau!!!
RăspundețiȘtergereDelicios... si arata tare bine. Pup!
RăspundețiȘtergeresi eu ma laud cu un sot harnic :),dar asa ceva nu stie sa faca :)!Arata super rulada ta!!
RăspundețiȘtergereP.S.La mine te asteapta un premiu!Pupici!
wow foarte buna rulada, felicitari bucatarului...am un premiu pentru tine..pupici
RăspundețiȘtergereNe-am sincronizat cu ruladele!!
RăspundețiȘtergereUn premiu te astepta sa-l ridici de pe blogul meu. Pupici
RăspundețiȘtergereBuna Alexa
RăspundețiȘtergereTe astept cu drag la mine sa-ti daruiesc un premiu. Il meriti cu prisosinta.
Cu drag
Va multumesc frumos pentru premii, ma prezint sa le ridic :)
RăspundețiȘtergereMultumesc si pentru vizite si aprecieri!