sâmbătă, 14 ianuarie 2012

Ruladă de porc

DSC03423

Marturisesc ca nu am niciun merit in ceea ce priveste aceasta rulada, poate doar ca am pus cate un deget pe sfoara, la facut nod, ori ca am tras asa, cate un cadru. Rulada e facuta de al meu sot, in totalitate, si a stat la loc de cinste pe masa de Revelion.

Iata cum a procedat: a taiat o bucata de pulpa de porc (sa fi fost un kilogram de carne), pe din doua, fara a desparti complet bucatile, si a batut-o cu ciocanul de snitele. Pe foaia de carne (presarata cu sare, piper si niscai condimente, gen busuioc, cimbru uscat) obtinuta a asezat fasii de jambon si muschiulet, in prealabil usor calite, niste fasii de branza, niste felii de portocala si cateva fire de carnati semiafumati (si ei trasi un pic in ulei). Ceva de genul:

DSC03321

A rulat foaia de carne cu grija si a legat-o cu sfoara. Presarata cu sare, piper verde boabe, si iar ceva ierburi uscate, a asezat-o in tava unde turnase putin ulei. A aruncat peste carne si cativa catei de usturoi.

DSC03324

Mai intai a lasat tava in cuptor la foc iute, cat sa se rumeneasca un pic carnea, apoi a turnat niste vin peste ea si a lasat friptura in cuptor inca vreo doua ore, la foc potrivit. Din cand in cand a stropit rulada cu sosul format. A mai si intors-o, pentru a se rumeni uniform.

Noi am mancat rulada fara niciun fel de garnitura, doar cu muraturi.

DSC03424

19 comentarii:

  1. Mama ce sot ai!! Sa-ti traiasca! Al meu nu stie sa sparga nici 2 oua ;) Super arata!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari sotului iar tie spor la tinut sfoara, hi, hi... Arata minunat rulada, dar eu m-as fi dat la cirnati, fara sa-i mai las sa stea in mijlocul carnii...

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce sot harnic, un adevarat bucatar!! Al meu inafara de cartofi inabusiti , ochiuri si paparaie nu stie sa faca nimic! :)) Pupicei!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cu felii de portocala nu am mancat dar cred ca e buna!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte frumos atata! Nu stiam de varianta asta cu portocale... Felicitari sotului! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  6. Hai, pe furis, la ceas de noapte, sa vad ce ne mai pregateste bun Xandrine!
    Hei, am terminat cu dulciurile si am dat-o pe o rulada de porc!! Adio, regim!
    Dar e numai cu putin ulei! Si cu felii de portocala! Si se mananca doar cu muraturi!
    Poate trece intransigentul control anti-colesterol... Si firele alea de carnati semiafumati...
    Repede la culcare, poate ii mananc macar in vis!

    RăspundețiȘtergere
  7. I want to taste it! Looks absolutely divine!

    RăspundețiȘtergere
  8. trebuie sa fie gustos
    Buna. Am un premiu pe blog, trebuie sa raspunzi la 3 intrebari, nu stiu de ce se numeste premiu :P
    http://strumfa-bucatareste.blogspot.com/2012/01/premiu.html

    RăspundețiȘtergere
  9. Wooooow, ce bine arata....super reteta!!!! Felicitari sotului tau!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. si eu ma laud cu un sot harnic :),dar asa ceva nu stie sa faca :)!Arata super rulada ta!!

    P.S.La mine te asteapta un premiu!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  11. wow foarte buna rulada, felicitari bucatarului...am un premiu pentru tine..pupici

    RăspundețiȘtergere
  12. Un premiu te astepta sa-l ridici de pe blogul meu. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna Alexa

    Te astept cu drag la mine sa-ti daruiesc un premiu. Il meriti cu prisosinta.
    Cu drag

    RăspundețiȘtergere
  14. Va multumesc frumos pentru premii, ma prezint sa le ridic :)
    Multumesc si pentru vizite si aprecieri!

    RăspundețiȘtergere