La a lunii provocare”…
Cu ceva timp in urma, Mihaela lansa o idee frumoasa, care a starnit interesul blogosferei culinare; e vorba de proiectul “Dulce Romanie”. Da, Romania e dulce :) Ne-au adus zambetul pe buze, ne-au starnit valuri de admiratie, ne-au trimis in bucatarie toti cei care au participat la proiect, fie ca e vorba de gazdele ne-au primit in casele lor virtuale, fie ca e vorba de cei care au dat curs invitatiei de a gati cu ingredientele propuse.
Personal, am intrat destul de tarziu in hora… nu stiu de ce nu m-am trezit mai devreme, dar mai bine mai tarziu decat niciodata. Iata ca acum gazduiesc eu provocarea din noiembrie, al doilea an de “Dulce Romanie” si abia astept sa vad la sfarsitul lunii ce au pregatit mainile pricepute ale prietenilor din blogosfera…
Iata care sunt blogurile ce ne-au gazduit pana acum (in ordinea numerelor de pe tricou):
In octombrie, 2010, startul a fost dat de Mihaela, ingredientul propus fiind dovleacul.
In noiembrie preia stafeta Furnicuta boscodina, invitandu-ne sa gatim cu usturoi si nuci.
In decembrie Simona ne propune sa gatim retete cu peste si fructe de mare.
In ianuarie Ciocolata si piper ne propune rucola, alaturi de ciuperci.
In februarie Miha, ne propune ciocolata ca ingredient principal.
In martie, invitatia soseste din Bucataria furnicutilor: vinul si cafeaua sunt cele doua ingrediente principale.
Luna aprilie soseste cu urmatoarele ingredient: miel si miere propuse de gazda Bucate pe alese.
In mai Explora cuisine ne invita sa gatim cu sparanghel si dulce de leche.
Antonina ne pune imaginatia la incercare in luna iunie, ingredientele propuse fiind menta si ciresele.
In iulie e randul lui Flory sa ne gazduiasca iar noi gatim cu fructe de padure si busuioc.
In august Gaby ne invita sa gatim “papa bun” cu prune si pui.
In septembrie asternem pe masa lui Betty bunatati pregatite cu pere si vinete.
In octombrie, 2011, al doilea an de “Dulce Romanie”, e randul Ralucai sa ne puna la treaba: ea a ales o tema festiva, si anume Cupcakes; de asemenea, orice reteta inspirata de bogatia toamnei a fost bine venita.
In noiembrie… e randul meu sa va provoc :) Daca doriti sa participati postati pe blogul personal reteta, cu link la aceasta postare. Mai apoi va rog sa-mi trimiteti un mail la adresa xandrinne2011@yahoo.com, care sa contina:
- o poza cu preparatul final;
- denumirea preparatului;
- link catre postarea voastra;
- numele vostru;
- numele blogului personal.
Puteti participa la provocare chiar daca nu aveti blog; in acest caz trimiteti pe mail reteta, fotografia preparatului si numele vostru.
Astept mailurile voastre pana pe data de 28 noiembrie, urmand ca in ultima zi a lunii sa va prezint bilantul.
Asa cum (probabil) se stie, gazda lunii decembrie va fi persoana care se va oferi prima, printr-un comentariu la aceasta postare.
Dupa cum observati va tin in suspans, cu ingredintele… Si ele m-au tinut pe mine :) tare greu m-am hotarat…M-am tot gandit… pana am ajuns la concluzia ca as vrea sa stiu cat de mult va inspira un mar zemos, aromat, cu coaja lucioasa…
De asemenea, va provoc sa gatiti cu... hrean :)
(aceasta fotografie nu-mi apartine)
Cate ceva despre hrean....
Hreanul, Armoracia rusticana, se cultiva pentru radacinile sale carnoase, albe, cu gust picant. Radacina de hrean are proprietati antibiotice, antiinflamatoare si afrodisiace. Este recomandat de asemenea in cantitati mici si pentru stimularea poftei de mancare. Radacina hreanului contine foarte multa vitamina C si minerale precum fier, potasiu, calciu si magneziu. Hreanul este un foarte vechi remediu popular, cunoscut de pe vremea dacilor...
Ar mai fi multe de spus despre hrean dar ma opresc aici.
Va astept cu mult drag sa-mi impartasiti ideile voastre culinare cu mere si hrean.
Edit: Iata si parada mult asteptata, a acestei luni; enjoy!!
Buna Alexandrina. Frumoaa provocarea. Daca sunt prima, as vrea sa fiu gazda lunii decembrie. Pup
RăspundețiȘtergereBuna dimi, Brandusa! Luna decembrie iti apartine :)
RăspundețiȘtergereBine ai venit la Dulce Romanie, Alexandrina! super ingrediente, abia astept sa trec la treaba :)
RăspundețiȘtergereXandrinne la ce ora ai pus postul?eu imi doream sa fiu gazda lunii decembrie :((((
RăspundețiȘtergereLa 6 dimi inca dormeam..offf!
Frumoase temele si luna asta!
Neatza!
RăspundețiȘtergereFaine ingrediente, ador sosurile cu hrean :D.
Te pupic, bafta!
Foarte frumoasa prezentarea! E ca o cana de cafea...te trezeste din amorteala cu zambetul pe buze:-)
RăspundețiȘtergereImi plac ingredientele alese.
Va doresc tuturor...spor la treaba:-)
Mi se pare o buna alegere. Sper sa particip si eu...
RăspundețiȘtergerePe curand.
Super ingrediente ai ales,felicitari pentru gazduire!Pupici!
RăspundețiȘtergereOk Xandrin atunci mar sa fie ;)felicitari pentru gazduirea acestei Provocari!pup o zi frumoasa!1
RăspundețiȘtergereFrumoasa provocare,imi plac ingrdientele alese.
RăspundețiȘtergereSigur voi veni cu retete.
Frumos ne provoci in aceasta luna ;) .. sper sa fac fata si de aceasta data provocarii , mult succes si la cat mai multe retete gustoase !!!
RăspundețiȘtergereEu ador merele.Abia astept sa vad ce bunatati se aduna aici la tine "acasa".Numai bine iti doresc.
RăspundețiȘtergereImi place provocarea ta.Cu siguranta o sa particip.
RăspundețiȘtergereAlexandrina, foarte frumaosa provocare si minunate ingrediente! pentru mine, e o mare placere sa ma pot alatura acestui frumos proiect! felicitari si spor :*
RăspundețiȘtergereBrindusa, ce frumos s-a nimerit, sa fii gazda chiar in luna cadourilor ! :*
o seara frumoasa!
Interesanta provocare! Felicitari ptr preluarea stafetei si mult noroc iti doresc! Ne vedem la parada! Pupici
RăspundețiȘtergereMinunate ingrediente! sper sa nu lipsesc luna asta! Pupici
RăspundețiȘtergere@ Mihaela, te astept cu drag, ma bucur ca iti plac ingredientele.
RăspundețiȘtergere@ Alina, eu am fost la calculator pe la 5.30 dimineata, ca sa pot publica postarea; eu de la serviciu nu pot intra si as fi riscat sa ajung sa postez abia seara, ceea ce ar fi fost mult prea tarziu. Imi pare rau ca nu ne-am "sincronizat", sa zic asa, dar asta mi-e programul :( Sper sa prinzi startul luna viitoare, iti tin pumnii!
@ Gaby, ma bucur ca-ti plac sosurile cu hrean! Astept (macar) o reteta ;)
@ Ralu, multumesc, multumesc!! Te astept ;)
Oooo ce norocoasa am fost! Uite ca avut si sculatul zilnic la 6:15 o data un rezultat bun :)
RăspundețiȘtergereFoarte interesante ingredientele lunii noiembrie. Mai ales hreanul. Chiar e o provocare!
@ Daniela, te astept cu drag!
RăspundețiȘtergere@ Flory, multumesc, ma bucur si eu ca am reusit sa "prind" postura de gazda :)
@ Aziz, te astept cu drag!
@ Veronica, ma bucur, te astept!
@ Cat, multumesc, te astept!
@ Diamar, ma bucur ca-ti plac merele. Te astept la provocare, cu drag!
RăspundețiȘtergere@ Haplea, te astept, multumesc!
@ Emily, ma bucur mult! Te astept!
@ Simona, multumesc! Ne vedem la parada ;)
@ Antonina, te astept cu drag, sper sa "te prind"!
@ Brandusa, felicitari, iti urez de pe acum succes!
RăspundețiȘtergereTe astept cu retete ;)
Hreanul ca hreanul, la ce se foloseste? Dar merele! asta da ingredient minune! Imi place provocarea ta :) La cat mai multe mere atunci si … hrean :)
RăspundețiȘtergere@ Kadia, te astept la provocare!
RăspundețiȘtergereFaina provocare! ;)
RăspundețiȘtergereHreanul ma "provoaca" foarte mult.Mai alesc ca marul o sa fie vedeta.Sunt curioasa si abia astept sa particip.Spor la treaba!
RăspundețiȘtergereAm postat deja o reteta pentru provocarea lunii noiembrie si intrebarea mea este : ti le trimit pe rand sau ti-e mai comod daca trimit la sfarsitul lunii toate postarile intr-un singur mail ?
RăspundețiȘtergere@ Miha, merci! Te astept ;)
RăspundețiȘtergere@ Lilly, multumesc, te astept cu drag!
@ Liana, cred ca mi-ar fi mai comod cu un singur mail ;) Multumesc!
Super ingredientele!!!Ador marul dar si hreanul nu-i mai prejos!Pupici!
RăspundețiȘtergere@ Licuta, multumesc, te astept!
RăspundețiȘtergereInteresanta provocarea. Cu marul e mai usor, dar cu hreanul trebuie sa ne gandim putin. Pup!
RăspundețiȘtergeregata sunt foarte hotarata luna asta partici si eu :) cu hreanu am cev probleme dar merele :))))
RăspundețiȘtergereSigur ca ingredientele-s faine, da'io nu-s prietena cu ele, din pacate...:(...poate Janet!
RăspundețiȘtergere@ Sara&Micki, Nil, va astept cu drag, ma bucura orice idee, indiferent de ingredient.
RăspundețiȘtergere@ Liana, nu-i nicio problema :) Sincer, am avut alte cateva idei, dar, ingredientele ori au mai fost propuse, ori nu erau de sezon... Multumesc pentru vizita!
hei, hei hei..ia uite cine tine provocarea luna asta.
RăspundețiȘtergeresi eu aflu ultima :))hmmm...daca-s blonda si contratimp...asta e!
faine ingredientele...pe bune...iar hreanul ala chiar mi se pare ingenios ales.
bafta...sa ai parte de cit mai multe retete.
cred ca ma bag si eu la tine, daca ma primesti...
p.s: wow ce ma bucur ca in decembrie, incheie anul Brandusa...asta da va fi o provocare :)
Alice, te astept cu drag!!
RăspundețiȘtergereSuper provocare...si ca sa nu ratez luna asta cum am patit cu briosele :( am luat ingredientele..luni vin cu reteta :)
RăspundețiȘtergerevin si eu, in pas vioi, sa ma primiti printre voi...Interesante ingrediente!
RăspundețiȘtergere@ Diana, te astept cu drag!
RăspundețiȘtergere@ Andrei, poftim, poftim, cu drag te primim :)
Mersi de invitatie,nu voi lipsi!Am totul pregatit:)Te pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc si eu de invitatie, cu mare placere o sa particip, imi plac si ingredientele, asa ca ma apuc de treaba, pupici :*
RăspundețiȘtergere@ Teo, Dana, va astept cu drag!
RăspundețiȘtergereMie îmi place hreanul cu mar :D
RăspundețiȘtergere@ Maya, :D
RăspundețiȘtergereSper sa ne vedem la parada :)
Multumesc de invitatie ,Alexandrina!
RăspundețiȘtergereAzi am pregatit si eu o reteta pentru dulce Romanie,pana o postez eu,te invit cu mare drag sa participi la concursul organizat pe blogul meu !
RăspundețiȘtergerehttp://bucatepealese.blogspot.com/2011/11/concurs-culinar.html
@ Medi, te astept!
RăspundețiȘtergere@ Mimmi, multumesc si eu!
RăspundețiȘtergerehmm.... O bunatate cu mere ma gandesc si eu sa fac.....
RăspundețiȘtergereMa bucur ca esti gazda luna aceasta. Sper sa ma inscriu cat mai repede la provocare, sa vedem cat de harnicuta am sa fiu ... dar n-am cum sa ratez un desert cu mere:)
RăspundețiȘtergere@ Irina, Danutza, va astept cu drag!
RăspundețiȘtergereimi placv ingredientele, cu merele ne descurcam noi cumva, hreanul e mai provocator...o sa particip si eu...pupici
RăspundețiȘtergereIti multumesc pentru invitatie si felicitari ptr gazduire.
RăspundețiȘtergere@ Diana, Mitinita, multumesc!
RăspundețiȘtergereHip, hip, ura! De data asta nu mai lipsesc si am si trimis mesajul cu participareamea. Ma bucur mult ca in decembrie gazda va fi Brandusa, prelunad stafrta proiectului si deja sunt cu gandul la urmatoarea provocare. Felicitari tuturor astept sa vad defilarea retetelor participante.
RăspundețiȘtergereImi plac mult ingredientele pe care le-ai ales, sunt foarte ''romanesti'', accesibile, asa ca va doresc spor la gatit! Pupici
RăspundețiȘtergere@ Elena, multumesc pentru participare!
RăspundețiȘtergere@ Corina, pupici, multumesc!