- Home
- "Dulce Romanie"
- Aperitive
- Aluaturi dulci
- Biscuiti, fursecuri
- Conserve
- Deserturi
- Mâncăruri cu carne
- Mâncăruri cu carne de pui
- Mâncăruri cu legume
- Mâncăruri de post
- Mic dejun
- Mâncăruri tradiționale
- Pâine și alte aluaturi
- Pește
- Pizza&Paste
- Prăjituri
- Prăjituri de post
- Salate
- Supe, ciorbe
- Tarte
- Torturi
- :) ma-ma... pa-pa
- Crăciun/Revelion
- Paște
- Diverse
- Premii
luni, 28 noiembrie 2011
Răsturnată de post, cu mere
"Dulce Romanie", desigur :) Sunt gata la termen :D Azi e ultima zi in care mai puteti trimite mailuri cu propunerile voastre culinare. Din cauza programului meu am nevoie de vreo doua zile ca sa pot pregati postarea asa cum trebuie...
Ok, revin la prajitura:
O prajitura rasturnata, simpla ca buna ziua, dar foarte gustoasa.
Am folosit cateva mere pe care le-am taiat, sa zicem, felii; separat, am uns cu margarina fundul si peretii unei cratite, am presarat 2 linguri de zahar, am asezat feliile de mere (stropite cu zeama de lamaie si pudrate cu scortisoara); am asezat peste mere aschii de margarina (in total am folosit 125 g margarina), si inca vreo 3 linguri de zahar.
Introduc cratita in cuptorul preincalzit si las merele sa se coaca cca 20 de minute.
Dupa ce se coc merele scot cratita din cuptor si torn deasupra compozitia checului plin de cacao. Am folosit cca 3,5 cani cu faina...
Dau la cuptor, vreo 45 de minute, la 180 de grade.
Fac un test al scobitorii, prajitura e gata :) Scot cratita, o acopar cu platoul de servit si o intorc cu o miscare ferma. Caramelul format se scurge delicios pe marginile prajiturii.
Cand se mai raceste, o feliez.
Dupa cum se observa am si glazurat-o :)
Am incalzit pe foc 100 ml frisca lichida vegetala cu 100 g ciocolata amaruie, de post. Am amestecat pana s-a topit ciocolata apoi am turnat glazura peste prajitura.
Glazura e optionala.
Am avut ceva emotii, in sensul ca atunci cand am turnat aluatul peste mere siropul format mi s-a ridicat deasupra blatului si m-am gandit ca am sfeclit-o, mai ales ca sfaraia de zor compozitia :)) Pana la urma blatul a crescut bine, desi cam neuniform.
Iata inca un detaliu...
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Yammmmy! Delicios!
RăspundețiȘtergereArata demential.Mi-ai facut o pofta de nu pot sa-ti spun.
RăspundețiȘtergerete pup cu drag si-ti doresc o saptamana minunata.
Ce bunaciune ai tu aici ...
RăspundețiȘtergereServesc neaparat pentru ca ador merele.Pupici!
RăspundețiȘtergereN-am reusit sa particip.Imi pare sincer rau.Trec sa vad parada retetelor.
RăspundețiȘtergereArata delicios Alexandrina!! Si cum sunt in post..imi dai idei :) Am fost si racita, dar mi-am renovat sufrageria si am fost innebunita cu treaba. Chiar te rog sa adaugi postarea cu salata. Daca ai nevoie iti trimit mail si poza. Pupici si spor la treaba!!!
RăspundețiȘtergereE delicioasã! spor la pregãtiri, te tzuc:)
RăspundețiȘtergerece bine arata prajitura ta!!!mmmmmm im ploua in gura!!!O zi frumoasa!!
RăspundețiȘtergereUau, ce rasturnata ciocolatoasa... Feliuta din ultima poza e pentru mine, da ?!
RăspundețiȘtergereDelicios arata! Pupici
RăspundețiȘtergereVa multumesc frumos tuturor! Va servesc cu cate o feliuta virtuala, pe fiecare :)
RăspundețiȘtergereDelicios!!!
RăspundețiȘtergereAlexandrina, cu mare drag te astept sa dai curs provocarii "How Christmas tastes around the world" gatind un preparat pentru masa de Craciun specific regiunii in care locuiti! Mai multe detalii gasesti la mine pe blog, aici
http://cantboilanegg.blogspot.com/2011/11/how-christmas-taste-around-world.html
Pupici si te astept cu drag!
@ Diana, multumesc pentru invitatie!
RăspundețiȘtergere