Am incercat acest blat de tort, de post, cu ocazia aniversarii zilei mele de nastere. De la bun inceput vreau sa spun ca nu mi-a crescut foarte mult, poate si din cauza ca forma folosita a fost mare (cred ca mergea mult mai bine intr-o tava dreptunghiulara...), dar ca aspect, consistenta, a fost mai mult decat ok.
Nu am mai apucat sa pozez tortul intreg, nici nu era decorat in mod deosebit; iata o ultima felie, dupa plecarea musafirilor...
Reteta o am de la maica-mea. Am avut nevoie de urmatoarele ingrediente:
250 ml Coca Cola;
2-3 linguri miere (optional);
1 cana (200 g) zahar;
1 cana nuca macinata;
1 lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie;
10 linguri ulei;
un praf sare;
faina, 400-500 g
Am amestecat intr-un castron zaharul (miere nu am avut), nuca, uleiul, sarea, bicarbonatul, cu Coca Cola.
Am adaugat si faina, si am amestecat bine.
Compozitia rezultata (trebuie sa fie mai consistenta, ca o smantana groasa) am turnat-o in forma de copt tapetata cu hartie de copt.
Am introdus forma in cuptorul preincalzit si am tinut-o acolo cam 50 de minute, la 180 de grade. Am verificat din cand in cand, si am testat blatul cu scobitoarea.
Blatul, copt si racit, l-am taiat in doua, l-am insiropat (cu suc :P), l-am umplut cu o budinca cu gust de frisca, de la Dr. Oetker, preparata cu apa in loc de lapte si l-am uns cu frisca vegetala.
Multumesc de vizita si de sustinere!!!
RăspundețiȘtergereLa mine pe blog ai premii care ti le ofer cu drag!!!
Imi place reteta asta de tort asa ca am copiat-o!
RăspundețiȘtergereIti doresc Sarbatori fericite! tie si familiei tale!xxx
@Judy
RăspundețiȘtergereMultumesc mult, am preluat premiile!
@Carmen
Multumesc pentru vizita, Sarbatori fericite si tie!
La multi ani, iti doresc multa sanatate si multa inspiratie in bucatarie!
RăspundețiȘtergere