- Home
- "Dulce Romanie"
- Aperitive
- Aluaturi dulci
- Biscuiti, fursecuri
- Conserve
- Deserturi
- Mâncăruri cu carne
- Mâncăruri cu carne de pui
- Mâncăruri cu legume
- Mâncăruri de post
- Mic dejun
- Mâncăruri tradiționale
- Pâine și alte aluaturi
- Pește
- Pizza&Paste
- Prăjituri
- Prăjituri de post
- Salate
- Supe, ciorbe
- Tarte
- Torturi
- :) ma-ma... pa-pa
- Crăciun/Revelion
- Paște
- Diverse
- Premii
duminică, 14 martie 2010
Cornuri pufoase
Reteta o am de la o mamica, Alina, care bucatareste cu drag, avand rezultate excelente. De unde are ea aceasta reteta, nu stiu, poate exista deja in blogosfera; nu am mai cautat, am preluat-o de la Alina, am pus-o in practica si am fost incantata de rezultat. A, nu doar eu am fost incantata :)
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
25 g drojdie;
1 lingurita sare;
2 linguri miere;
250 ml lapte cald;
25 g unt;
500 g faina (Alina a spus ca ea a folosit pentru aluat doar 450 de grame, restul de faina l-a folosit cand a intins foile; cam asa am procedat si eu).
Drojdia am dizolvat-o in putin lapte cald si am uitat de ea vreo 10 minute.
In restul de lapte am pus untul; am adaugat si drojdia si restul ingredientelor. Am framantat bine si am lasat aluatul la dospit, la loc caldut (pus intr-un castron uns cu ulei si acoperit cu un servet curat, sau cu folie), circa o ora.
Am intins apoi foi pe blatul de lucru infainat, am impartit foile in opt si am format cornulete. Mi-au iesit 3 foi.
Cornurile le-am transferat in tava tapetata cu hartie de copt si le-am uns cu ou batut (sau doar albus) si le-am presarat cu putin zahar.
Le-am introdus in cuptorul preincalzit si le-am tinut acolo timp de 20 minute (aproximativ; cuptorul meu e mai naravas, rar respecta timpul indicat intr-o reteta, asa ca stau cu ochii pe el), la 180 de grade.
Foarte bune au iesit; eu le-am lasat simple, dar le voi incerca si cu ceva umpluturi...
Iata si o sectiune...
O saptamana frumoasa va doresc! La mine va fi una aglomerata :) dar o sa revin cu retete ;)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Foarte frumoase si pufoase ti-au iesit cornurile!Am incercat si eu acu ceva vreme reteta asta.Dar cum cuptorul meu e si mai naravas decat al tau, am cam dat-o in bara.S-au cam rumenit pe fund,in rest au fost foarte bune,eu le-am umplut cu gem, dar a doua zi s-au intarit de sa-mi sparg capul cu ele.Da nu ma las, le vin eu de hac pana la urma!
RăspundețiȘtergereArata intradevar, pufoase!
RăspundețiȘtergereO saptamana buna!
mmm,mi-as incepe saptamina cu un corn de la tine ,xandrinne,merge la o cafea si arata pufos si bun!si tie o saptamina cit mai buna!
RăspundețiȘtergereVa multumesc!
RăspundețiȘtergereAlison, intr-adevar merg de minune cornurile astea la o cafea; cred ca framant azi inca un rand de aluat :D
Daniela, multumesc, la fel si tie!
Vio, prima data cand am facut reteta am patit-o si eu, mi s-au maronit cornurile si erau destul de tari a doua zi; asa ca m-am gandit sa le las cu cateva minute mai putin decat prima data si au stat in cuptor cam 20 de minute; apoi le-am scos intr-un cosulet si le-am acoperit cu un prosopel. S-au mentinut pufoase, chiar si a doua zi, desigur, nu se comparau cu cornurile abia scoase din cuptor, dar erau inca moi.
foarte pufoase si dragalase arata.cred ca merg bine cu un sos de ciocolata daca sunt neuplute sau de ce nu umplute cu gem de capsuni.deja salivez.o saptamana minunata iti doresc
RăspundețiȘtergereFoarte bune si frumoase...........pot lua unul la cafea?
RăspundețiȘtergerePe curand!
Pana la urma n-am rezistat si le-am facut doar ca umplute si le-am postat pe blog.merci mult de reteta!
RăspundețiȘtergereSarah, tocmai am fost la tine pe blog, ma bucur ca te-au tentat cornurile si ca ti-au placut! Musai repet si eu reteta. Am finetti ;)
RăspundețiȘtergereMaria, poti lua mai multe cornuri, nu doar unul :)