marți, 24 iulie 2012

Tort cu mousse de zmeură

Cam tacere pe aici in ultima vreme, nu? ... Postez repejor un tortulet cu multa zmeura. DSC03847 DSC03840 Pentru mousse am fiert 300 g zmeura facuta piure, cu 150 g zahar si cateva linguri de apa; am adaugat 1 plic de gelatina hidratata timp de 10 minute si am oprit focul. Am amestecat bine. Am batut bine 300 ml frisca si am incorporat in ea piureul de zmeura (racorit). Crema obtinuta am turnat-o peste un blat de tort insiropat, cu zeama de compot. Blatul l-am facut din 4 oua, 120 g zahar, 100 g faina si 20 g cacao (ouale le mixam bine impreuna cu zaharul, un praf de sare si ceva esente, timp de 20-25 de minute, dupa care incorporam treptat faina cernuta impreuna cu cacaua; coacem la 180 de grade cca 30 de minute, ori pana scobitoarea inserata in blat iese curata). Tortul l-am montat direct pe platou ajutandu-ma de inelul unei forme de copt detasabile, pe care l-am inlaturat dupa ce tortul a stat la rece cca 3 ore. Am decorat simplu. DSC03849 DSC03851 DSC03856

9 comentarii:

  1. Ce minunatie! Ador culoarea mousse-ului de zmeura.

    RăspundețiȘtergere
  2. Superba culoarea ! dar sant convinsa ca nici gustul nu e mai prejos :)))
    O zi frumoasa draga mea !

    RăspundețiȘtergere
  3. Are o culoare minunata iar gustul e pe masura!Pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. Are o culoare grozav de frumoasa.De gust,nu mai vorbim.Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. Si m ie imi place foarte mult culoarea mousse-ului, dar si aroma zmeurei :)
    Felicitari, pupici!

    RăspundețiȘtergere
  6. vvaaiii ce bunatate ai facut, iau o felie mai mare :P , te astept la mine pe blog, te-am nominalizat la leapsa

    RăspundețiȘtergere
  7. Un desert foarte aromat !!!

    RăspundețiȘtergere
  8. ce pofta m-ai facut! :D arata trasnet

    RăspundețiȘtergere
  9. Simplu si frumos, delicios de bine arata. Clar e pe placul meu!

    RăspundețiȘtergere