duminică, 15 iulie 2012

Tartă cu șuncă și ardei gras

DSC03466

Alina, mami de Pupa si Lavinia, ne-a prezentat mai demult, pe un forum de mamici, aceasta reteta; am scris-o frumos in caiet si in sfarsit i-a venit randul. Chiar nu stiu de ce asa greu :(

 DSC03454

Ingrediente: Aluat: 1 ou, 3/4 pachet de unt, sare, faina cat cuprinde. Daca nu aveti chef de framantat folositi un foietaj din comert. 4 ardei grasi, 200 g sunca, 300 g branza de vaci, 4 oua, usturoi, sare, piper, zeama de lamaie, putin mustar.

 DSC03477

Cernem faina (sa fi fost nevoie de vreo 250 g...), intr-un castron, presaram sarea, amestecam usor si adaugam untul rece, taiat bucati. Incorporam untul in faina, folosind degetelele; pana obtinem ceva gen firimituri. Adaugam si oul si framantam. Dam o forma de bila aluatului obtinut, infoliem si dam la rece, macar 30 de minute. Calim usor ardeii taiati julienne, adaugam putin usturoi tocat, sare, piper si mai apoi sunca taiata cuburi; lasam putin pe foc sa se imprumute aromele.

 DSC03446

Branza de vaci o amestecam cu ouale, cu putin mustar si zeama de lamaie.

 DSC03450

Incorporam in compozitia de branza sunca si ardeii. Amestecam usor. Intindem in tava de tarta unsa cu unt (eu am folosit hartie de copt) o foaie de aluat, avand grija sa pastram o bucatica pentru a orna tarta. Repartizam compozitia cu ardei peste foaia din tava si improvizam din aluatul ramas un soi de grilaj.

 DSC03453

Ungem cu putin ou batut grilajul si marginile tartei si coacem cca 40 de minute la 180 de grade, in cuptorul preincalzit.

 DSC03455

 Cam asa arata:

DSC03461 DSC03476

7 comentarii: