- Home
- "Dulce Romanie"
- Aperitive
- Aluaturi dulci
- Biscuiti, fursecuri
- Conserve
- Deserturi
- Mâncăruri cu carne
- Mâncăruri cu carne de pui
- Mâncăruri cu legume
- Mâncăruri de post
- Mic dejun
- Mâncăruri tradiționale
- Pâine și alte aluaturi
- Pește
- Pizza&Paste
- Prăjituri
- Prăjituri de post
- Salate
- Supe, ciorbe
- Tarte
- Torturi
- :) ma-ma... pa-pa
- Crăciun/Revelion
- Paște
- Diverse
- Premii
sâmbătă, 14 iulie 2012
Cheesecake
Am profitat de un pachetel Delaco, dar si de fructele din gradina: grupul Amei, de pe FB, Happiness is Homemade (cat adevar!!) are ca provocari zmeura si ardeii. Deci, trag tare, am si ceva cu ardei pregatit, sper doar sa reusesc doua postari pana maine.
Pentru blat am macinat cca 200 g biscuiti (gen petit beurre) si i-am amestecat cu 100 g unt topit si 1 lingura zahar. Am transferat amestecul de biscuite intr-un vas Jena (folositi o forma detasabila, a mele sunt doar mari si nu eram sigura de cata crema imi va iesi; blatul meu a fost cam inaltut); vasul l-am captusit cu folie alimentara. Cu ajutorul degetelor am distribuit pe toata suprafata vasului amestecul in cauza, urcand putin si pe peretii vasului, care, a luat mai apoi directia frigider.
Dupa aceea m-am razboit cu 1 cutie de crema de branza cu smantana by Delaco (150 g), cu 300 g branza de vaci, 200 ml frisca batuta; adica, am mixat branza de vaci cu cca 150 g zahar si cu niste zahar vanilat, dupa care am incorporat crema de branza cu smantana, precum si 1 plic de gelatina (hidratata in prealabil si tinuta pe foc mai apoi, pana s-a lichefiat). In acest amestec am adaugat si frisca batuta, si am amestecat cu grija. Am turnat compozitia peste blatul de biscuiti si am dat prajitura la frigider, vreo 3 ore.
Am scos apoi, cu grija, prajitura pe un platou si am turnat deasupra un jeleu de zmeura, pentru care am fiert 100 g zmeura cu 100 g zahar si cand a inceput sa prinda consistenta, am oprit focul si am avut rabdare sa-l strecor. Am decorat, cum altfel, cu zmeura :)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
ce biiiine arata!
RăspundețiȘtergeresuper buna,foto minunate:)
RăspundețiȘtergereA delightful cheesecake..
RăspundețiȘtergereVa multumesc!
RăspundețiȘtergere@ What`s baking, thanks a lot!
Faina si buna.
RăspundețiȘtergereTe pup si-ti doresc duminica frumoasa.
Delicioasa dulcegarie !!
RăspundețiȘtergereDelicios!
RăspundețiȘtergerePup cu drag!
tare frumos e, ii sta bine asa pe blat inalt!
RăspundețiȘtergere