- Home
- "Dulce Romanie"
- Aperitive
- Aluaturi dulci
- Biscuiti, fursecuri
- Conserve
- Deserturi
- Mâncăruri cu carne
- Mâncăruri cu carne de pui
- Mâncăruri cu legume
- Mâncăruri de post
- Mic dejun
- Mâncăruri tradiționale
- Pâine și alte aluaturi
- Pește
- Pizza&Paste
- Prăjituri
- Prăjituri de post
- Salate
- Supe, ciorbe
- Tarte
- Torturi
- :) ma-ma... pa-pa
- Crăciun/Revelion
- Paște
- Diverse
- Premii
duminică, 17 februarie 2013
Prăjitură cu smochine
O vazusem la "Cireasa de pe tort", prezentata de Magda Catone; din pacate nu am apucat atunci sa scriu si reteta. Cat de bucuroasa am fost cand am gasit-o pe blogul Anei, caci tare mult mi-am dorit s-o incerc!
Zis si facut, mai ales ca deja luasem niste smochine, de la Carrefour, in ideea ca voi face ceva cu ele. Am ales sa injumatatesc cantitatile, nefiind sigura de ce va iesi, desi aveam deja doua modele. Nu am nimerit tava de copt, am folosit una cam prea mare si prajitura nu a iesit foarte inalta... Dar, tare gustoasa!
Ingrediente:
1 si 1/2 cana faina,
1 si 1/2 cana zahar,
1 si 1/2 cana gris,
1 plic zahar vanilat,
12 smochine,
zeama de la un compot mare de prune (eu am folosit din cel facut in casa),
1 pachet de unt si inca putin pentru uns tava,
esenta de rom.
Am amestecat intr-un bol faina, cu zaharul, grisul si zaharul vanilat.
Intr-un alt bol am amestecat smochinele taiate in patru cu zeama de compot si esenta de rom.
Am topit untul. Intr-o tava unsa cu unt am pus mai intai jumatate din cantitatea de ingrediente uscate, am pus fructele cu zeama de compot...
... apoi restul de amestec de faina, gris si zahar; am turnat mai apoi untul topit.
Am copt apoi prajitura cca 30 de minute, la 180 de grade.
Am cam asteptat-o cu emotie :D
Excelenta!!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
De cand vroiam eu reteta asta ....vazusem si eu emisiunea , dar nu am retinut reteta. Multumesc.
RăspundețiȘtergereTrebuie sa fie tare buna in combinatia asta!
RăspundețiȘtergerevaaiii ce bine arataa !!!!
RăspundețiȘtergereCred ca a fost neaipomenita cu smochine!
RăspundețiȘtergereAdor smochinele, abia aștept vara să se coacă!
RăspundețiȘtergerefara oua si se leaga compozitia? as dori sa o incerc si eu, sigur nu are oua.
RăspundețiȘtergereFara oua :) Si eu am fost sceptica, pana am testat-o. Mi-a placut mult.
RăspundețiȘtergereVa multumesc pentru vizite si comentarii!
RăspundețiȘtergereFoarte interesanta reteta. N-ar merge si cu smochine semi-uscate?
RăspundețiȘtergerethe figs are bursting with flavors and I bet your cake is so deliciously moist. Well done.
RăspundețiȘtergerewow..............cu smochine.............ce buna trebuie sa fie.
RăspundețiȘtergereo primavara cu soare pe cer si in suflet!
vreau si euuuuuuuuuuu! :)
RăspundețiȘtergereM-am gandit ca e cazul sa incerc o prajitura noua! N-am mai gatit niciodata cu smochine.
RăspundețiȘtergere