- Home
- "Dulce Romanie"
- Aperitive
- Aluaturi dulci
- Biscuiti, fursecuri
- Conserve
- Deserturi
- Mâncăruri cu carne
- Mâncăruri cu carne de pui
- Mâncăruri cu legume
- Mâncăruri de post
- Mic dejun
- Mâncăruri tradiționale
- Pâine și alte aluaturi
- Pește
- Pizza&Paste
- Prăjituri
- Prăjituri de post
- Salate
- Supe, ciorbe
- Tarte
- Torturi
- :) ma-ma... pa-pa
- Crăciun/Revelion
- Paște
- Diverse
- Premii
sâmbătă, 2 februarie 2013
Prăjitură rapidă 1
Cand nu am timp prea mult la dispozitie dar imi doresc totusi ceva dulce, mixez bine 4 oua impreuna cu 235 g zahar, un praf de sare si niste vanilie, pana se albesc ouale la culoare si isi maresc volumul. Adaug in vasul mixerului 1 cana cu lapte, 1 cana cu ulei (pe rand) si 4 linguri cu gem (eu folosesc gemul de caise). Mixez bine pentru incorporare dupa care adaug un amestec de solide: 80 g nuca macinata, cca 320 g faina cernuta, 1 praf de copt, 1-2 linguri cacao si iar mixez.
Torn aluatul obtinut in tava tapetata cu hartie de copt si coc prajitura in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, cca 35 de minute, sau pana trece testul scobitorii.
Folosesc ori 1 plic de glazura de la Dr. Oetker, ori niste ciocolata topita. Si gata :)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Servesc o prajitura si-ti urez o duminica placuta! Pup!
RăspundețiȘtergereAdor prajiturile rapide!
RăspundețiȘtergereCu ciocolata topita deasupra, daaaa!!
RăspundețiȘtergereCe misto arata glazura aia topita! Iti vine sa-ti bagi direct coltii în prajitura!
RăspundețiȘtergereO duminica frumoasa!