sâmbătă, 3 aprilie 2010

Pastă de linte



Reteta este preluata dintr-o Carticica Practica, care are ca subiect mancarea de post. Am incercat-o si eu, aveam niste linte in casa, mergand pe principiul "Why not?" :)

Ingredientele folosite:
250 g linte;
1 fir de praz;
1 ardei (eu am folosit niste ardei gras de la congelator, taiat marunt, gata pregatit pentru mancaruri);
2 linguri bulion;
100 g margarina;
sare, piper...

Lintea am pus-o la inmuiat, peste noapte, intr-o oala cu apa rece, care s-o acopere (circa 1/2 l).
A doua zi am schimbat apa si am pus lintea la fiert, la foc mijlociu. Daca folositi condimente din comert puteti pune o lingurita de condiment de legume.
Cand lintea a inceput sa se inmoaie am adaugat prazul (partea alba) taiat inele si ardeiul (il curatati de seminte si il taiati marunt). Am dat focul la mic si am lasat sa scada.
Pe sfarsitul fierberii am adaugat si bulionul si am mai asteptat cateva clocote (amestecati, sa nu se prinda mancarea de fundul oalei).
Lintea firta se da prin masina de tocat sau prin blender, impreuna cu prazul si ardeiul. Drept sa va spun eu am trecut-o si prin sita...
Pasta rezultata se amesteca cu margarina, se sareaza si se pipereaza, dupa gust.
Voila!

2 comentarii: