- Home
- "Dulce Romanie"
- Aperitive
- Aluaturi dulci
- Biscuiti, fursecuri
- Conserve
- Deserturi
- Mâncăruri cu carne
- Mâncăruri cu carne de pui
- Mâncăruri cu legume
- Mâncăruri de post
- Mic dejun
- Mâncăruri tradiționale
- Pâine și alte aluaturi
- Pește
- Pizza&Paste
- Prăjituri
- Prăjituri de post
- Salate
- Supe, ciorbe
- Tarte
- Torturi
- :) ma-ma... pa-pa
- Crăciun/Revelion
- Paște
- Diverse
- Premii
luni, 19 aprilie 2010
Pască cu brânză
Trebuie sa spun, am mancat la pasca cu branza... si tot nu m-am saturat :)
Va scriu repede reteta. Pasca asta am facut-o nu la Pasti ci dupa, am primit niste branzica si am profitat de ocazie (Pasca pregatita pentru Paste a fost facuta dupa alta reteta).
Am folosit urmatoarele ingrediente:
Aluat (l-am folosit si aici):
200g faina,
100g margarina/unt,
100g zahar,
1 lingura cacao,
1 ou,
1 praf de copt.
Umplutura:
1 kg branza de vaci,
250 g unt/margarina,
400 g zahar (merge si mai putin de atat, dupa cat o vreti de dulce),
4-5 oua (daca sunt mai micute, folositi 5 oua),
1 plic zahar vanilat,
2 pachete de budinca de vanilie,
stafide (pe care le hidratati un pic)
un praf de sare.
Nu am muncit tare mult. Am pus ingredientele pentru aluat in robotul de bucatarie. A muncit el pentru mine :)
Asa arata aluatul, e destul de lipicios. Puneti deoparte o nuca de aluat.
Ingredientele pentru umplutura le-am pus tot in robot. Cu ceva mai multa atentie, din cauza cantitatilor destul de mari: am amestecat intai branza cu zaharul si cu untul, ouale, aromele, apoi am pus praful de budinca si stafidele.
A rezultat o compozitie cremoasa, fina...
Aluatul l-am pus intr-o forma de tort detasabila (pe fundul formei am pus hartie de copt, peretii i-am uns bine cu unt; peste hartia de copt, unsa, am pus putin pesmet); l-am intins cu mana, tapetand forma de copt (pe pereti am pus aluat cam pana la jumatate). Ca sa nu mi se lipeasca aluatul mi-am uns degetele cu ulei, dar le puteti umezi cu apa. Am turnat apoi umplutura.
Din nuca de aluat pastrata am format mici, cum sa le zic... bulinute, pe care le-am presarat pe suprafata pastii.
Am dat pasca la cuptor. Cuptorul a fost preincalzit. Cam un sfert de ora am lasat un foc iute, dupa care am copt pasca la foc mic, cam o ora si jumatate. Am facut proba cu scobitoarea, cand a iesit curata am oprit cuptorul, lasand pasca sa mai sada un pic in cuptor. Mi s-a rumenit un pic mai mult decat as fi vrut, dar asta mi-e cuptorul :)
Iata si alte instantanee...
Sper sa va placa!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Te rog sa-ti alegi ce premii iti plac la mine pe blog.
RăspundețiȘtergereVai buna trebuie sa fie dupa cum arata si ce contine.
RăspundețiȘtergereFelicitari si o zi frumoasa sa ai.
Maria, multumesc! Am editat postarea dedicata premiilor.
RăspundețiȘtergereMicule, asa e, tare buna-i pasca. Merci!
buna trebuie sa fie.yummy.a trecut ceva vreme,cativa ani de cand n-am mai mancat pasca.sper sa nu patesc ca si cu cornurile..hmmmm greu cu poftele.pupici
RăspundețiȘtergere