duminică, 19 ianuarie 2014

Muffins cu budincă


De multe ori am intrat pe blogul Bucatareselor vesele; l-am studiat bine de tot si am pregatit diverse retete care mi-au atras atentia. Una dintre ele este cea a muffinsilor umpluti cu budinca, drept pentru care ii trec si pe blogul meu; sunt deliciosi! Cu aceasta ocazie, imbratisarea virtuala (nu uitati de noua provocare) din aceasta luna merge catre Bucataresele vesele.





Ingrediente aluat:
150 g margarina/unt,
170 g zahar,
3 oua,
150 g faina,
2 lingurite praf de copt,
1 plic zahar vanilat


Ingrediente umplutura:
1/2 plic praf de budinca,
2 linguri zahar,
250 ml lapte.

Pregatim intai budinca: amestecam praful de budinca cu zaharul si turnam treptat laptele; omogenizam si punem amestecul pe foc (intr-o craticioara, desigur ;) ). Fierbem, pana se ingroasa compozitia. Lasam la racit budinca.
Spumam margarina/untul cu zaharul si zaharul vanilat; incorporam pe rand cele trei oua, adaugam praful de copt si apoi faina. Pregatim o forma de briose (daca aveti, folositi hartiute pentru briose/muffins, daca nu ungeti forma de briose cu unt). Punem in fiecare compartiment al formei/ hartiuta pentru briose cate o lingura de compozitie, apoi o lingura cu budinca racita, apoi iar putin aluat (sa nu depasiti 3/4 din inaltimea hartiei de copt, pentru a le lasa brioselor loc de crescut).


Coacem 20-25 de minute la foc redus; facem proba scobitorii, daca e scobitoarea iese curata, scoatem briosele din cuptor si le lasam la racit. Indepartam cosuletele de hartie si le decoram dupa plac. Eu le-am picurat cu miere de albine, "colorata" cu putina cacao.


5 comentarii: