- Home
- "Dulce Romanie"
- Aperitive
- Aluaturi dulci
- Biscuiti, fursecuri
- Conserve
- Deserturi
- Mâncăruri cu carne
- Mâncăruri cu carne de pui
- Mâncăruri cu legume
- Mâncăruri de post
- Mic dejun
- Mâncăruri tradiționale
- Pâine și alte aluaturi
- Pește
- Pizza&Paste
- Prăjituri
- Prăjituri de post
- Salate
- Supe, ciorbe
- Tarte
- Torturi
- :) ma-ma... pa-pa
- Crăciun/Revelion
- Paște
- Diverse
- Premii
sâmbătă, 3 ianuarie 2015
Ruladă cu spanac şi cremă de brânză
O minunata rulada, pufoasa, usoara, gustoasa, pe care eu nu am mai preparat-o pana acum, dar care mi-a placut foarte mult!! Si pentru ca in prag de Craciun prietenii de la SunFood au luat chipul lui Mos Craciun si mi-au trimis un colet cu de toate, m-am decis sa particip cu aceasta reteta la concursul Masterchef la mine acasa cu Sun Food, de pe blogul Laura Adamache Retete Culinare.
La multi ani, Sun Food, pentru cei 8 anisori!!
Reteta am preluat-o de pe blogul delicios al Adrianei, careia ii multumesc pentru inspiratie!
Ingrediente necesare:
Pentru foaie: 450 g spanac congelat (1 punga),
5 oua,
10 linguri faina,
1/2 lingurita sare.
Pentru crema: 200 g crema de branza natur (Delaco am folosit eu),
200 g telemea,
60 g branza de oi (cas pus cu sare pentru iarna),
1 conserva de porumb Sun Food.
Pregatim intai foaia de rulada: punem spanacul la scurs, intr-o sita (trebuie sa fie foarte bine scurs); mixam ouale cu sarea, pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Adaugam faina si o incorporam in spuma de ou, dupa care adaugam si spanacul scurs; amestecam cu grija.
Tapetam o tava (40/30) cu hartie de copt si turnam compozitia pregatita; uniformizam. Coacem, in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, 15-20 de minute; intepam cu o scobitoare blatul, daca este copt scobitoarea o sa iasa curata.
Scoatem tava din cuptor, asteptam 1 minut dupa care rulam blatul impreuna cu foaia pe care s-a copt. Lasam la racit.
Radem telemeaua pe razatoarea cu ochiuri mici, la fel si branza de oi; mixam cele doua impreuna cu crema de branza, pana obtinem o crema fina. Eu am pus si o lingura de smantana, care era tare gustoasa si nu m-am putut abtine :)
Incorporam in crema boabele de porumb (dupa gust), bine scurse. Cu crema obtinuta umplem foaia de rulada. Rulam cu grija, infasuram rulada in folie de plastic si o transferam la frigider. O taiem dupa ce a stat minim 3 ore la rece.
In varianta Adrianei rulada era pregatita cu branza feta.
Pofta buna!!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
✿ه° ·.
RăspundețiȘtergerePassei para conhecer seu blog e suas receitas.
Gosto muito de espinafre, amei a receita e a beleza da apresentação... seu blog é tudo de bom!!!
Ótimo sábado!
Bom fim de semana!
Beijinhos.
✿ه° ·.
╲\╭┓╱
╭✿ ╯
┗╯\╲