- Home
- "Dulce Romanie"
- Aperitive
- Aluaturi dulci
- Biscuiti, fursecuri
- Conserve
- Deserturi
- Mâncăruri cu carne
- Mâncăruri cu carne de pui
- Mâncăruri cu legume
- Mâncăruri de post
- Mic dejun
- Mâncăruri tradiționale
- Pâine și alte aluaturi
- Pește
- Pizza&Paste
- Prăjituri
- Prăjituri de post
- Salate
- Supe, ciorbe
- Tarte
- Torturi
- :) ma-ma... pa-pa
- Crăciun/Revelion
- Paște
- Diverse
- Premii
miercuri, 4 februarie 2015
Prăjitură cu ness
Nu stiu cum e la voi dar la mine timpul trece cam prea repede, parca mai ieri era sfarsitul anului, vacanta, colinde si asa mai departe... si deja se apropie primavara... Nu ca m-ar deranja primavara, ba chiar abia o astept... In fine, revin la reteta de azi: e vorba de o prajitura delicioasa, pe care noi... ne batem... la figurat, desigur :)
Si pentru ca vreau sa incadrez postarea in seria "Virtual Hug" precizez ca reteta o am de la cumnata mea, care e o gospodina desavarsita! Nu are blog, dar, nu-i nicio problema, imbratisarea acestei luni va fi mai mult decat virtuala :) Si asta pentru ca de la cumnata mea am folosit foarte multe retete de-a lungul timpului, cu rezultate deosebite. Ii multumesc!
Ingrediente:
Foi: 6 albusuri,
300 g zahar tos (mai taiati din cantitatea de zahar, daca doriti),
350 g nuci,
3 linguri faina,
esenta de vanilie.
Crema: 6 galbenusuri,
200 g zahar pudra,
2 linguri ness,
1 pachet de unt.
Nuca o prajim putin, in cuptor, apoi o sfaramam cu sucitorul; amestecam nuca cu faina.
Batem spuma albusurile, cu un praf de sare, la bain marie; incorporam zaharul, treptat, si mixam pana obtinem o bezea lucioasa, ferma. Incorporam vanilia si nuca amestecata cu faina, usor, cu ajutorul unei linguri de lemn.
Impartim compozitia in doua si coacem doua foi, pe dosul tavii, in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, pana incep sa se aureasca pe margini foile.
Pentru crema mixam galbenusurile cu 100 g zahar pudra, tot la bain marie; adaugam si ness-ul. Lasam sa se raceasca.
Mixam untul cu 100 g zahar pudra si incorporam apoi, lingura cu lingura, crema rece.
Impartim crema in doua si umplem foile.
Este mai buna a doua zi.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Stiu ca e buna ,dar e departe...........
RăspundețiȘtergerearata foarte bine,pupici
RăspundețiȘtergere