- Home
- "Dulce Romanie"
- Aperitive
- Aluaturi dulci
- Biscuiti, fursecuri
- Conserve
- Deserturi
- Mâncăruri cu carne
- Mâncăruri cu carne de pui
- Mâncăruri cu legume
- Mâncăruri de post
- Mic dejun
- Mâncăruri tradiționale
- Pâine și alte aluaturi
- Pește
- Pizza&Paste
- Prăjituri
- Prăjituri de post
- Salate
- Supe, ciorbe
- Tarte
- Torturi
- :) ma-ma... pa-pa
- Crăciun/Revelion
- Paște
- Diverse
- Premii
miercuri, 16 decembrie 2015
Roșii uscate la soare
Ma gandeam la zilele placute de vara si la savoarea rosiilor uscate la soare; da, am facut si eu asta vara, pentru prima data, urmand reteta Magdei. Si pentru ca e ultima suta de metri a provocarii Virtual Hug din aceasta luna ii dedic aceasta postare Magdei si blogului sau, pe care eu il apreciez foarte mult.
Gazda provocarii din aceasta luna este Cristina.
Deci. Am folosit rosii lunguiete, bine coapte, pe care odata spalate, le-am sters si le-am taiat, in functie de marime, in patru sau in doua. Eu le-am uscat timp de aproape trei zile la soare, pe tavi, puse pe hartie de copt, acoperite cu tifon pentru a le feri de insecte. Fiind prima data cand am pregatit asa ceva nu mi-am incropit nicio sita (cum am vazut la alte fete), eram curioasa de rezultat. Poate pana la anul o sa improvizez ceva pentru uscat legume...
In acest timp am tot verificat rosiile, sa nu le usuc prea tare; bucatile prea mari pot mucegai, deci trebuie putina atentie.
Cum am terminat operatiunea ”uscare” am asezat in borcane straturi alternative de rosii; intre straturile de felii de rosii am presarat sare de mare, am pus din loc in loc piper mozaic (boabe), si usturoi (eu am pus ceva mai multicel, pentru ca imi place foarte mult usturoiul conservat...)
Am turnat peste rosii ulei de masline (merge si floarea soarelui), pana le-am acoperit, am pus cateva frunzulite de busuioc si am inchis borcanul.
Am pastrat la frigider.
Nici nu pot descrie in cuvinte cat de bune au fost! Multumesc, Magda!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Arata delicios ! :)
RăspundețiȘtergere