- Home
- "Dulce Romanie"
- Aperitive
- Aluaturi dulci
- Biscuiti, fursecuri
- Conserve
- Deserturi
- Mâncăruri cu carne
- Mâncăruri cu carne de pui
- Mâncăruri cu legume
- Mâncăruri de post
- Mic dejun
- Mâncăruri tradiționale
- Pâine și alte aluaturi
- Pește
- Pizza&Paste
- Prăjituri
- Prăjituri de post
- Salate
- Supe, ciorbe
- Tarte
- Torturi
- :) ma-ma... pa-pa
- Crăciun/Revelion
- Paște
- Diverse
- Premii
duminică, 6 decembrie 2015
Prăjitură Raffaello by Bucataresele vesele
Reteta am gasit-o la Lory si Liana, mai bine zis Bucataresele vesele. Mi-a placut prajitura, a fost delicioasa si, in plus, am pregatit-o repede. Am folosit ca masura o cana de 300 ml.
Ingrediente:
2 oua,
1 cana lapte,
2 cani faina,
1/2 cana unt topit,
1 plic praf de copt,
1 cana zahar.
Ingrediente glazura:
1/2 cana zahar pudra,
1/2 cana nuca de cocos,
1 si 1/2 cana frisca lichida.
Preparare:
Mixam ouale cu zaharul si cu untul topit, la viteza mare, pana se omogenizeaza. Adaugam laptele, apoi faina cernuta impreuna cu praful de copt. Omogenizam, apoi turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Presaram deasupra prajiturii zaharul pudra si nuca de cocos, apoi coacem timp de 20 de minute, la 180 de grade, in cuptorul preincalzit.
Facem si o proba cu scobitoarea, inainte de a scoate prajitura din cuptor.
Cat este inca prajitura fierbinte turnam deasupra frisca lichida si lasam la racit, sa se absoarba frisca.
Inainte de servire pudram cu nuca de cocos si zahar pudra.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
ce bine arataaaa...adica un Raffaello mareee :)
RăspundețiȘtergere