- Home
- "Dulce Romanie"
- Aperitive
- Aluaturi dulci
- Biscuiti, fursecuri
- Conserve
- Deserturi
- Mâncăruri cu carne
- Mâncăruri cu carne de pui
- Mâncăruri cu legume
- Mâncăruri de post
- Mic dejun
- Mâncăruri tradiționale
- Pâine și alte aluaturi
- Pește
- Pizza&Paste
- Prăjituri
- Prăjituri de post
- Salate
- Supe, ciorbe
- Tarte
- Torturi
- :) ma-ma... pa-pa
- Crăciun/Revelion
- Paște
- Diverse
- Premii
joi, 1 decembrie 2011
Brăduți cu ghimbir
Am copt repejor niste fursecuri, pentru a nu rata Provocarea lunii decembrie "Dulce Romanie", gazduita de Brandusa.
Ingrediente:
2 oua, un praf de sare,
5 linguri de zahar,
5 linguri ulei,
1 lingura smantana (optional),
1/2 lingurita amoniu pentru prajituri,
1/2 lingurita pudra de ghimbir (scuze Brandusa, stiu ca ai vrut proaspat, dar am folosit ce am avut in casa),
un praf de scortisoara,
faina cat cuprinde,
colorant alimentar verde (optional).
Amestec ouale cu zaharul si cu sarea (folosind o lingura de lemn), bine-bine, apoi adaug uleiul, treptat, cate o lingura, amestecand in continuare. Pun si smantana, scortisoara si ghimbirul, amoniul stins cu putina zeama de lamaie, dupa care incep sa adaug faina; framant un aluat, in care am chef sa strecor si putin colorant alimentar verde.
Intind cu sucitorul o foaie de aluat, nu foarte subtire, si decupez cu o forma braduti.
Ii coc la 180 de grade cca 15 minute (sau pana incep sa se rumeneasca pe margini, usor), in tava tapetata cu hartie de copt.
Pentru decor m-am jucat cu niste creioane de la Dr. Oetker.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Ce faini sunt si par asa de simpli!
RăspundețiȘtergereArata minunat bradutii tai.. Cred ca esti prima la provocare. Pupici
RăspundețiȘtergereCe draguti sunt!
RăspundețiȘtergereSunt foarte frumosi si delicati.Te pup!
RăspundețiȘtergereFrumusei foc si deliciosi la maxim!!!Pup!
RăspundețiȘtergereFoarte frumosi bradutii!
RăspundețiȘtergereEu n-am folosit ghimbir niciodata.
ce faini or iesit! buuun ghimbirul
RăspundețiȘtergereVa multumesc frumos tuturor!!
RăspundețiȘtergere@ Cristina, si la mine pot spune ca e o premiera :)
ce dragutei sunt, dar stii ca mai e luna de pregatiri si gateli pentru Brandusa :)
RăspundețiȘtergereSi mie imi plac creioanele alea de decorat sunt superbe, desi imi aduc aminte ca am stat la un moment dat o duminica intreaga sa decorez niste muffin punand bilute cu penseta :)))))
wow.......tare draguti mai sunt.
RăspundețiȘtergereFoarte bine arata! Pupici!
RăspundețiȘtergere@ Kadia, sper sa mai pregatesc ceva pentru Brandusa. Cat despre creioane, imi plac pentru ca ma ajuta de multe ori sa schimb fata vreunui preparat, fara prea mult efort.
RăspundețiȘtergere@ Medi, Adela, multumesc!!
Craciunul e perioada mea preferata!!! M-ai dat gata cu bradutii astia! Arata minunat si cu o cana de ceai langa dimineata merg perfect :*:*:*
RăspundețiȘtergereCe draguti sunt !! si tare buni, mai ales ca au ghimbir ! Abia astept sa vina Craciunul ;)
RăspundețiȘtergereCe draguti sunt bradutii tai si ce mult imi place ultima pagina!
RăspundețiȘtergereCe drãguti sunt, iar prezentarea e super, felicitãri hãrnicuto:)
RăspundețiȘtergeretare simpatici bradutii,da'parca ar fi glazurati !sau nu sunt ?
RăspundețiȘtergerefrumosi mai sunt
RăspundețiȘtergereHarnicutza,harnicutza! faine ,faine..
RăspundețiȘtergereDar...ce sunt si de unde se procura creioanele de colorat????!!!
someone tell me please!
Va multumesc frumos tuturor!
RăspundețiȘtergereAbia astept Craciunul sa vz ce distractie in bucatarie am cu copiii:))Frumosi tare braduteii!!
RăspundețiȘtergereooo....ce biscuiti colorati :)
RăspundețiȘtergereTe astept cu drag sa participi la concursul de pe blogul meu!
Pupici