- Home
- "Dulce Romanie"
- Aperitive
- Aluaturi dulci
- Biscuiti, fursecuri
- Conserve
- Deserturi
- Mâncăruri cu carne
- Mâncăruri cu carne de pui
- Mâncăruri cu legume
- Mâncăruri de post
- Mic dejun
- Mâncăruri tradiționale
- Pâine și alte aluaturi
- Pește
- Pizza&Paste
- Prăjituri
- Prăjituri de post
- Salate
- Supe, ciorbe
- Tarte
- Torturi
- :) ma-ma... pa-pa
- Crăciun/Revelion
- Paște
- Diverse
- Premii
miercuri, 7 decembrie 2011
Șnițel ”tocat”
Ati fiert carne pentru o supa? Nu aveti chef, de exemplu, de o salata de boeuf? Vreti sa incercati un alt fel de snitel? Vreti sa preparati rapid ceva bun pentru copii?
Cam multe intrebari, nu? Va ofer eu un singur raspuns: snitele "tocate" :)
Ce folosim? Pai, un piept de pui, fiert (in apa usor sarata; mai bun e cel fiert cu legume, pentru o supa), 1-2 oua, sare, faina, 2-3 linguri apa.
Intai toc carnea fiarta, cuburi, nu prea mici, nici prea mari.
Separat bat ouale (sau oul, daca nu am prea multa carne, sau daca oul e unul din ala mare :D) cu putina sare. Adaug apa, si apoi incorporez faina (cat cuprinde, sa-mi iasa un fel de aluat care curge). Torn compozitia peste carnea cuburi...
Aluatul seamana cu cel de clatite; poate e ceva mai gros.
Omogenizez.
Iau cu lingurita din compozitie si torn in tigaia cu ulei incins.
Rumenesc pe ambele parti si scot snitelele acestea mini pe prosoape de hartie.
Saturam copilul din dotare :)
Eu le-am asezat pe farfurie cu cateva fasii de gogosari, ultimii culesi din gradina, inainte de a da frigul.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Super , mie mereu imi ramane carne de reciclat si nu am mereu chef de facut salate . Buna idee , multumesc .
RăspundețiȘtergereTare buna ideea!
RăspundețiȘtergereCopiii din dotare sigur n-au cum sa refuze asa ceva ;P
ma crezi ca nu am incercat niciodata?
RăspundețiȘtergerearata foarte bine si cred ca sunt mai mult decat delicioase! trebuie sa le incerc si eu :)
te pup
Foarte bune snitelele tale.Te pup!
RăspundețiȘtergereAceste snitele sunt foarte populare în Portugalia, aici se numesc " pataniscas" si se fac din peste , legume si chiar din fructe ( dulci).
RăspundețiȘtergereFelicitãri sunt delicioase:)
foarte interesant!!! te pup :*
RăspundețiȘtergereFoarte foarte ingenioase! Musai am sa le incerc, si eu am mereu bucati de carne de re-folosit!
RăspundețiȘtergereBravoz!
Imi plac snitele la nebunie si sunt bune pregatite asa!! Si cred ca am mancat mii de kilograme, daca nu tone, cat am fost in facultate:P Deja imi vine miros si o pofta :)))
RăspundețiȘtergereVa multumesc frumos tuturor, ma bucur ca v-au placut snitelele mele.
RăspundețiȘtergereSuper mie tot timpul imi ramane carne de la supa si o papa pis sau fac salata ,sau o amestec cu piure dar sa fac asa nu am facut niciodata ,buna idee,pup o zi frumoasa!!
RăspundețiȘtergerefoarte faine sunt.cate ar trebui sa fac eu sa satur fomistul din dotare si sa apuc si eu sa gust:))).ma declar fan dar parca mergeau si niste gogosari in oet langa.pup
RăspundețiȘtergereYuumy.Arata tare bine.
RăspundețiȘtergereo idee super tare! mereu imi ramane carne de la supa!
RăspundețiȘtergerece pufos arata, cred ca e foarte bun!
RăspundețiȘtergereVa multumesc frumos!!
RăspundețiȘtergere