miercuri, 7 decembrie 2011

Șnițel ”tocat”

DSC02825

Ati fiert carne pentru o supa? Nu aveti chef, de exemplu, de o salata de boeuf? Vreti sa incercati un alt fel de snitel? Vreti sa preparati rapid ceva bun pentru copii?
Cam multe intrebari, nu? Va ofer eu un singur raspuns: snitele "tocate" :)

Ce folosim? Pai, un piept de pui, fiert (in apa usor sarata; mai bun e cel fiert cu legume, pentru o supa), 1-2 oua, sare, faina, 2-3 linguri apa.

Intai toc carnea fiarta, cuburi, nu prea mici, nici prea mari.
Separat bat ouale (sau oul, daca nu am prea multa carne, sau daca oul e unul din ala mare :D) cu putina sare. Adaug apa, si apoi incorporez faina (cat cuprinde, sa-mi iasa un fel de aluat care curge). Torn compozitia peste carnea cuburi...

DSC02812

Aluatul seamana cu cel de clatite; poate e ceva mai gros.

DSC02815

Omogenizez.

DSC02820

Iau cu lingurita din compozitie si torn in tigaia cu ulei incins.

DSC02821

Rumenesc pe ambele parti si scot snitelele acestea mini pe prosoape de hartie.

DSC02827

Saturam copilul din dotare :)

DSC02823

Eu le-am asezat pe farfurie cu cateva fasii de gogosari, ultimii culesi din gradina, inainte de a da frigul.

DSC02824

15 comentarii:

  1. Super , mie mereu imi ramane carne de reciclat si nu am mereu chef de facut salate . Buna idee , multumesc .

    RăspundețiȘtergere
  2. Tare buna ideea!
    Copiii din dotare sigur n-au cum sa refuze asa ceva ;P

    RăspundețiȘtergere
  3. ma crezi ca nu am incercat niciodata?
    arata foarte bine si cred ca sunt mai mult decat delicioase! trebuie sa le incerc si eu :)
    te pup

    RăspundețiȘtergere
  4. Aceste snitele sunt foarte populare în Portugalia, aici se numesc " pataniscas" si se fac din peste , legume si chiar din fructe ( dulci).
    Felicitãri sunt delicioase:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte foarte ingenioase! Musai am sa le incerc, si eu am mereu bucati de carne de re-folosit!
    Bravoz!

    RăspundețiȘtergere
  6. Imi plac snitele la nebunie si sunt bune pregatite asa!! Si cred ca am mancat mii de kilograme, daca nu tone, cat am fost in facultate:P Deja imi vine miros si o pofta :)))

    RăspundețiȘtergere
  7. Va multumesc frumos tuturor, ma bucur ca v-au placut snitelele mele.

    RăspundețiȘtergere
  8. Super mie tot timpul imi ramane carne de la supa si o papa pis sau fac salata ,sau o amestec cu piure dar sa fac asa nu am facut niciodata ,buna idee,pup o zi frumoasa!!

    RăspundețiȘtergere
  9. foarte faine sunt.cate ar trebui sa fac eu sa satur fomistul din dotare si sa apuc si eu sa gust:))).ma declar fan dar parca mergeau si niste gogosari in oet langa.pup

    RăspundețiȘtergere
  10. o idee super tare! mereu imi ramane carne de la supa!

    RăspundețiȘtergere
  11. ce pufos arata, cred ca e foarte bun!

    RăspundețiȘtergere