E o tarta cu ananas, care nu rezista mult in farfurie :)
Iata cum mi-a iesit mie:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEggWbRfV8JJgZKYtdQYqLW6HurewJI3C65PfwJ-0GHkPqPu_k8M5VV2CMpaMFJo95LYFE-WbC8N4nARJd_eyG2CWGF2jI-6PeyOc3TwyFelXcjcikPI4_SnwqrmKIASKIYFpvBnyjnevT3L/s320/t1.jpg)
Am folosit: 5 oua;
15 linguri de zahar;
50 ml de ulei (sau unt topit);
15 linguri de faina (rase);
1 praf de copt;
o cutie de ananas (rondele);
100 gr de nuci pisate amestecate cu 2 linguri de zahar;
un praf de sare.
Mai intai am separat ouale; albusurile le-am batut spuma, cu un praf de sare si cu zaharul adaugat treptat. Spuma sa fie lucioasa, tare...
Am adaugat mai apoi galbenusurile si uleiul; le-am amestecat bine.
Am adaugat faina cernuta cu praful de copt, in ploaie, amestecand cu o lingura de lemn, de jos in sus, usor...
Am uns cu ulei o tava rotunda si am tapetat-o cu rondele de ananas. Ananasul, in prealabil, l-am lasat la scurs pe prosoape de hartie. In gaurile ramase am pus nuca amestecata cu zahar.
Am dat la cuptor, vreo 45 de minute. La 180 de grade.
Si gata :)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjJlfZj1uRLyZugXtoCoPEQSGUQCcDp7ivIxzPDTTMYjZ3uwPcz0Wi_PVh8QcS-zR-hw_pvzDiJvxRdRzUnxjPqhrG7sGwndgogPxXQKQ5WUkhpjqoIN6MSX1OzNWiD1THXkc8pNk2604Y2/s320/t2.jpg)
Iata si o sectiune...
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhxPaCK65S1OqcIy1bQTqJmHB9VF9FIxJ8wNH4PAYEZDtUNvecA-IybNVcu_8-ELZXM8LjN8Ec7RePmNSEH2kT0vzezxNi3_7tKYRlchHulBtSH4a-Q_qRrQ2W7lH_KL_tp7fhAeklEoxS4/s320/t3.jpg)
nu cred ca mi-ar ajunge doar o sectiune, la cat de pufoasa, delicioasa si apetisanta arata, un deliciu savuros :D
RăspundețiȘtergere