Am tras chiulul zilele astea... Nu prea am avut chef de editat fotografii... sau de descarcat pe pc ultimele realizari... Dar cum a trecut mai mult de o saptamana de la ultima mea postare m-am mobilizat, am scormonit prin arhiva si am gasit niste retete, pregatite de mine cu ceva timp in urma, dar pe care le-as vrea pe blog.
Iata una dintre ele. Reteta am gasit-o intr-una din carticelele practice (Practic in bucatarie), ”Delicii cu ciocolata”.
E o rulada cu crema de cacao, tot un desert care se prepara usor...
Pentru foaie am folosit:
4 oua;
4 linguri de zahar;
4 linguri de faina;
1 lingura ulei;
esenta de rom.
Pentru crema am avut nevoie de:
150 g margarina (puteti inlocui cu unt);
150 g zahar;
2 linguri cacao.
Albusurile le-am batut spuma cu zaharul si un praf de sare.
Galbenusurile le-am frecat cu uleiul, dupa care le-am adaugat peste spuma de albus. Am amestecat usor, de jos in sus, dupa care am adaugat esenta de rom si faina cernuta, turnata in ploaie.
Compozitia rezultata am turnat-o intr-o tava dreptunghiulara (31/23), tapetata cu hartie de copt unsa cu ulei si am dat-o la cuptor 20 de minute. Am scos rulada din cuptor, am desprins-o de pe hartia de copt (cat e calda) cu ajutorul unui cutit, si am rasturnat blatul pe o alta hartie de copt.
Cat timp s-a racit putin blatul am facut crema: am spumat margarina cu zaharul si cacaoa, pana s-au omogenizat bine.
Blatul l-am uns cu 3/4 din crema si l-am rulat cat de strans am putut cu ajutorul hartiei de copt.
Am uns rulada cu restul de crema.
Decorati dupa voie...
spune-mi te rog blatul nu se usuca foarte tare daca nu il acoperi cu prosop umezit dupa ce il scoti din cuptor?as vrea sa incerc reteta
RăspundețiȘtergereSarah, eu am respectat reteta intocmai; poti totusi folosi, daca vrei, prosopul umed. Eu am retete de rulade la care folosesc prosop umezit dar si la care nu folosesc; am respectat indicatiile fiecarei retete in parte si mi-au iesit.
RăspundețiȘtergereCe bine arata ,Alexandrina.Felicitari!
RăspundețiȘtergereO zi buna!
Multumesc, Maria!
RăspundețiȘtergerearata bine rulada ,din ea poti sa faci trunchi de copac,faci 2rulade ,pe prima o lasi intreaga iar pe a doua o tai pe la jumatate tesit nu drept si o ornezi cu floricele ,ciupercute,executate din pasta de lapte praf,felicitari pt.blog
RăspundețiȘtergereDoinitza, merci pentru sfat si aprecieri!
RăspundețiȘtergere