sâmbătă, 8 octombrie 2011

Cupcakes cu lamaie

DSC02754

Buna dimineata! Mi-ati dus dorul? Iaca revin cu forte, sper eu, proaspete; dupa o perioada aglomerata, urat de aglomerata, poposesc pe blogger pentru a participa la provocarea lunii octombrie Dulce Romanie, gazduita de My Fancy Cake.
Inspirata de bogatia toamnei, Raluca a venit cu niste propuneri interesante, carora le dau si eu curs, cu drag.
Chiar in ziua in care am citit postarea dedicata provocarii am si incropit ceva; aveam in plan o tarta de lamaie "Simeon II", a carei reteta am citit-o in cartea Principesei Margareta. Am facut si tarta...

DSC02766

... dar am improvizat si cateva cupcakes-uri, pentru provocarea lunii.

DSC02755

Ingrediente (pentru cupcakes):

Blat: 125 g biscuiti Petit Beurre, sau alti biscuiti simpli (asa zisii "populari"),
65 g unt

Umplutura: 2 galbenusuri,
200 ml lapte condensat (ori din comert),
100 ml zeama de lamaie

Bezea: 2 albusuri,
100 g zahar tos.

Eu am invitat toamna la mine in bucatarie, folosind si cateva boabe de strugure.

Biscuitii ii zdrobesc cu sucitorul, dar nu fin (am vazut-o pe Catinca Roman gatind tarta "Simeon II" la "Cireasa de pe tort"; Horia spunea ca e bine sa nu macinam complet biscuitii, sa ramana si cateva bucatele, care se vor simti bine in compozitie). Adaug peste ei untul topit si ii amestec pana obtin o compozitie omogena.
Captusesc baza formelor de silicon cu compozitia de biscuite, presez bine cu degetele.

Asez in forme boabe de strugure, decojite, curatate de samburi.

DSC02739

Pentru crema bat bine galbenusurile, cu telul para, pana cresc in volum. Adaug laptele condensat si zeama de lamaie si amestec pentru omogenizare. Torn crema cu lingura peste blatul de biscuite.

DSC02741

Mixez albusurile cu un praf de sare pana stau "bat" dupa care adaug treptat zaharul, mixand in continuare; dupa ce se dizolva zaharul si e gata bezeaua, o pun intr-un poche si decorez prajiturile.

DSC02742

Introduc formele in cuptorul preincalzit, si le coc la 180 de grade timp de 35 de minute (pana bezeaua capata o culoare aurie).

DSC02747

Le scot cu grija din forme...

DSC02758

... si le testez. Adica, asta e treaba fetelor :)

Un gust placut, dulce-acrisor, care te indeamna sa mai mananci o prajiturica.

DSC02763

22 de comentarii:

  1. De la checul simplu si pana acum, tot asteptasem si noi un dulce! Noroc ca a venit! Multumim!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Alea din ultima poza sint pentru mine, nu ?! Am si eu in plan sa particip luna asta, sper sa nu ma iau cu treburile... Pupici si week-end placut !

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi place combinatia de acrisor de lamaie cu bezea dulce :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Super faine si bune cu siguranta.
    Ma bucur sa te revad.Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata super si cred ca sunt foarte gustoase!! Doamne... mi-e o pofta...

    RăspundețiȘtergere
  6. atatea dulcegarii superbe ptr provocare am vazut azi , trebuie sa ma gandesc si eu la ceva ;)...

    RăspundețiȘtergere
  7.             (¯`\ | /´¯)
         /)       (,_, °♥° ,_,)
    _¸.·´¯¯`·.¸__¸.-´.(_.^._)
            \)

    RăspundețiȘtergere
  8. Ahhhh, minunat arata !! Eu sunt cea mai inraita fan cupcakes, deci luna asta nu mai ratez, particip si eu la provocare, si abia astept sa vad ce ingrediente vei propune pt luna viitoare. :) Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  9. mamaaa ce as vrea si eu.chiar cred ca aroma de lamaie da noblete acestor muffins.pupici

    RăspundețiȘtergere
  10. Bubulina, gospodina... M-ai bagat in boala. Vreau si euuu! Asa ca pun mana si fac! Multumesc frumos de reteta!

    RăspundețiȘtergere
  11. arata super!!mi sa facut o pofta...de nu iti imaginezi!!!O zi frumoasa!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Bubulina, imi place mult blogul tau si abia astept ingredientele pentru provocarea de luna viitoare! Luna asta am participat si eu pt prima data :)
    Te pup :*

    RăspundețiȘtergere
  13. Ce idee faina! Îmi place combinatia!

    RăspundețiȘtergere
  14. Interesante , pacat ca nu am forme de silicon pentru cupcakes.

    RăspundețiȘtergere
  15. Va multumesc tuturor pentru comentarii, imi pare rau ca nu am raspuns in timp util!

    RăspundețiȘtergere