- Home
- "Dulce Romanie"
- Aperitive
- Aluaturi dulci
- Biscuiti, fursecuri
- Conserve
- Deserturi
- Mâncăruri cu carne
- Mâncăruri cu carne de pui
- Mâncăruri cu legume
- Mâncăruri de post
- Mic dejun
- Mâncăruri tradiționale
- Pâine și alte aluaturi
- Pește
- Pizza&Paste
- Prăjituri
- Prăjituri de post
- Salate
- Supe, ciorbe
- Tarte
- Torturi
- :) ma-ma... pa-pa
- Crăciun/Revelion
- Paște
- Diverse
- Premii
joi, 21 iunie 2012
Prăjitură rapidă
Mai rarut pe blogger... asta e :) Am improvizat o prajiturica, simpla, dar tare buna.
Am folosit un blat rotund, din 4 oua, 120 g zahar si 120 g faina, pe care l-am taiat in doua si l-am insiropat, cu un sirop simplu (apa, zahar, esenta de rom).
EDIT (multumesc unui cititor anonim pentru atentionare): pentru blat am mixat bine ouale cu zaharul, un praf de sare si esenta de vanilie, timp de 20 de minute; am incorporat apoi faina cernuta, amestecand usor de jos in sus, cu lingura de lemn. L-am copt intr-o forma de silicon, la 180 de grade, cca 30 de minute (sau pana trece testul scobitorii). L-am lasat la racit in cuptor, cu usa intredeschisa, si apoi l-am transferat pe un gratar pentru prajituri.
Crema am facut-o din 3 oua mixate cu 3 linguri de zahar si 3 linguri de faina (si un praf de sare), peste care am adaugat 400 ml lapte, treptat; amestecul l-am pus la fiert, amestecand mai mereu, pana s-a ingrosat ca o budinca. Am lasat sa racoreasca putin si am incorporat 10 bomboane de ciocolata umplute cu crema irish whiskey. Am pus jumatate din crema peste o felie de blat insiropat, am pus a doua felie deasupra si mai apoi restul de crema.
Iata o fotografie facuta mai pe seara...
Si inca una.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
ce bine arata!
RăspundețiȘtergereArata fain si apetisant.
RăspundețiȘtergereSa ai seara faina.
Deliciasaaaa!!
RăspundețiȘtergereBlatul cum l-ati facut?La ce temperatura si cate minute trebuie sa stea in cuptor?
RăspundețiȘtergere@ Anonim, am modificat. Multumesc pentru atentionare!
RăspundețiȘtergere