duminică, 3 iunie 2012

Tort cu brânză și căpșuni reloaded

DSC04648 
    L-am vrut a fi diferit fata de cel de aici, asa ca l-am facut dupa ureche. Ma grabesc sa scriu cum am procedat, deoarece am ajuns la concluzia ca, daca nu ma misc destul de repede, cam uit cum a fost cu "urechea" aia :)
  DSC04640 

 Deci, ca sa ajungem sa avem pe farfurie o felie ca asta...

  DSC04669 
 ... avem nevoie de urmatoarele ingrediente: Blat: 4 oua, 120 g zahar, 100 g faina, 20 g cacao, un praf de sare, esenta de vanilie. Crema: 600 g branza de vaci, 500 g capsuni, 100-125 g zahar (sau cat il vreti de dulce), 200 ml smantana pentru frisca, 1 pliculet zahar vanilat, 2 pliculete de gelatina. Pentru decor am folosit fructe si am improvizat un jeleu din 100 g zmeura si 100 g zahar. Intai coacem blatul (pentru care mixam ouale, zaharul, esenta si sarea timp de 25 de minute si apoi incorporam cu grija faina cernuta impreuna cu cacaua), cca 25 de minute la 180 de grade. Cat se racoreste blatul pe un gratar, ne apucam de crema. Punem gelatina intr-un vas, cu apa rece, cat s-o acopere. Capsunile, spalate, curatate...

  DSC04627 

 ... le transformam in piure, cu ajutorul unui blender. Batem frisca. Mixam branza de vaci, impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si piureul de capsuni.

  DSC04608 

     Incorporam si frisca. 

  DSC04610 

    Punem vasul cu gelatina hidratata la bain marie pana se lichefiaza, apoi o incorporam in crema. Asezam pe un platou blatul, il insiropam, punem in jurul sau inelul formei de copt detasabile si turnam crema, apoi o nivelam. Eu am turnat crema intr-un vas Jena, captusit cu folie de plastic, am nivelat ...

  DSC04612 

 ... am asezat blatul deasupra si l-am insiropat.

  DSC04613 

    Dam la frigider cca 3 ore. Punem la fiert zmeura impreuna cu zaharul si lasam sa scada siropul care se formeaza. Eu, ca sa fiu mai sigura, am pus in ultimul minut de fierbere jumatate de plic de Tort jelee rosu (Dr. Oetker). Ar fi trebuit sa scurg siropul, sa scap de samburii de la zmeura, dar nu am avut timp. Pacat. Am turnat jeleul caldut peste tortul scos din frigider. Am ornat cu capsuni, zmeura (asta a fost de la congelator...) si felii de piersica.

  DSC04637 

     Va prezint si alte instantanee...

  DSC04635DSC04638

DSC04643


DSC04657


DSC04672

DSC04644

14 comentarii:

  1. Arata fenomenal.Noroc ca am facut si eu ceva asemanator dar cu ganache alb si capsuni.

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata superb.N-am cuvinte.
    Te pup si-ti doresc weekend fain in continuare.

    RăspundețiȘtergere
  3. branza.....capsuni........o combinatie pe gustul meu.
    zi frumoasa de duminica!

    RăspundețiȘtergere
  4. Yumyumyum!! Am ceva asemanator in plan , am sa profit , cat timp mai sunt capsuni! Sectiunea ma ucide incet! :)) pupici si o saptamana faina!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce fain arata!! Tocmai spuneam ca-mi plac cremele cu branzica si fructe! Lovely !! O zi frumoasa. pupici

    RăspundețiȘtergere
  6. Doamne, ce bine arata!!!!!O saptamana minunata:X!

    RăspundețiȘtergere
  7. Va multumesc pentru vizite si aprecieri!
    @ What`s baking, thanks!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Arata tare bine !!! Se pare ca suntem la faza dulciurilor cu capsunei !! ;)

    RăspundețiȘtergere
  9. Ador prajiturile cu fructe!Excelenta!

    RăspundețiȘtergere
  10. un deliciu
    te pup draga mea!Sa ai o zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  11. Va multumesc pentru vizite si comentarii!

    RăspundețiȘtergere