- Home
- "Dulce Romanie"
- Aperitive
- Aluaturi dulci
- Biscuiti, fursecuri
- Conserve
- Deserturi
- Mâncăruri cu carne
- Mâncăruri cu carne de pui
- Mâncăruri cu legume
- Mâncăruri de post
- Mic dejun
- Mâncăruri tradiționale
- Pâine și alte aluaturi
- Pește
- Pizza&Paste
- Prăjituri
- Prăjituri de post
- Salate
- Supe, ciorbe
- Tarte
- Torturi
- :) ma-ma... pa-pa
- Crăciun/Revelion
- Paște
- Diverse
- Premii
joi, 31 mai 2012
Tort rapid, cu căpșuni
Ca tot e maine 1 iunie puteti pregati un tortulet cu capsuni cu care sa-i rasfatati pe cei mici.
Ingrediente:
Blat: 4 oua, 120 g zahar, 100 g faina, 20 g cacao, esenta de vanilie, un praf de sare.
Crema:
2 galbenusuri (albusurile le-am folosit aici),
3 linguri zahar,
3 linguri faina,
300 ml lapte,
esenta de vanilie
2-3 linguri frisca/50 g unt.
Am mai avut nevoie de 200 ml frisca lichida si, desigur, capsuni.
Intai mixam bine ouale timp de 20-25 de minute, impreuna cu zaharul, esenta si putina sare. Incorporam usor, folosind o lingura de lemn, faina cernuta impreuna cu cacaua si amestecam cu grija, de jos in sus.
Turnam aluatul in forma de copt (eu am folosit una de silicon), lovim usor forma de masa, apoi coacem blatul in cuptorul preincalzit, timp de 25-30 de minute, sau pana trece testul scobitorii.
Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam la racit.
In acest timp, preparam crema: mixam (sau folosim un tel para) galbenusurile cu zaharul si mai apoi cu faina, incorporam si laptele, treptat, dupa care punem compozitia la fiert, la foc mic - eu am o oala cu fund dublu, numai buna pentru cremele pentru prajituri. Amestecam mai mereu si cand compozitia se ingroasa, ca o budinca, oprim focul si lasam crema la racit. Cand e racorita adaugam esenta si incorporam untul (eu am folosit niste frisca, pe care am amestecat-o in crema rece).
Feliem capsunile, batem frisca.
Asezam pe un platou blatul (eu l-am insiropat, cu un sirop facut din apa, zahar, esenta de rom), repartizam deasupra crema, apoi feliile de capsuni si decoram cu frisca.
La multi ani copilasilor!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Avem voie sa-i rasfatam si pe cei mari?
RăspundețiȘtergereomg! daca e rapid e pe gustul meu
RăspundețiȘtergereAlexandrina, e un tort superb!
@ Amelia, avem voie, cum sa nu :)
RăspundețiȘtergere@ Andreea, multumesc!
Un tort fooooarte gustos.Te pup!
RăspundețiȘtergereArata senzational! O reteta simpla si cu un efect demential!
RăspundețiȘtergereArata superb si mi-ai facut pofta.
RăspundețiȘtergereTe pup cu drag.
Fain arata tortul tau! si daca e si rapid,are toate cele necesare!
RăspundețiȘtergereCe bine arata! O portie si pentru mine, te rog!
RăspundețiȘtergereUn adevarat deliciu tortuletul tau!Yummy!Pup!
RăspundețiȘtergerecat de apetisant e!Pup
RăspundețiȘtergereSi eu m-as rasfata cu asa bunatate!Mai ales ca are si capsuni!
RăspundețiȘtergereFoarte frumos si interesant blog. Salutări de la poloneză;))
RăspundețiȘtergere