- Home
- "Dulce Romanie"
- Aperitive
- Aluaturi dulci
- Biscuiti, fursecuri
- Conserve
- Deserturi
- Mâncăruri cu carne
- Mâncăruri cu carne de pui
- Mâncăruri cu legume
- Mâncăruri de post
- Mic dejun
- Mâncăruri tradiționale
- Pâine și alte aluaturi
- Pește
- Pizza&Paste
- Prăjituri
- Prăjituri de post
- Salate
- Supe, ciorbe
- Tarte
- Torturi
- :) ma-ma... pa-pa
- Crăciun/Revelion
- Paște
- Diverse
- Premii
duminică, 27 mai 2012
Chinese fortune cookies by Andreea
M-am decis sa particip la concursul organizat de Andreea. Doritorii pot accesa link-ul acesta. La multi ani blogului tau, Andreea, la cat mai multe retete delicioase! Am ales sa pregatesc cateva delicate prajiturele cu ravas, mi s-au parut tare simpatice.
Iata ingredientele, dupa cum se observa si in fotografie:
2 albusuri, 8 lingurite zahar, 3 lingurite ulei, 1/2 lingurita esenta de vanilie, 1/2 lingurita esenta de migdale, 8 lingurite faina, 2 lingurite amidon, 3 lingurite apa. Si cateva ravase.
Dupa ce incingem cuptorul si tapetam o tava cu hartie de copt, mixam bine albusurile.
Adaugam jumatate din cantitatea de zahar, esentele si uleiul, apoi mixam in continuare. Adaugam si restul de zahar, si faina amestecata cu amidonul.
Amestecam bine, dupa care incorporam si apa. Luam cate o lingura de compozitie...
... si turnam in tava, pe hartia de copt. Nivelam cu spatele lingurii compozitia pana obtinem un cerc cu diametrul de cca 5 cm.
Dam tava la cuptor, pentru 5 minute, sau pana incep sa se maroneasca marginile cercurilor. Am lucrat, dupa cum spune Andreea, cu cate doua ”cercuri”, deoarece se intaresc repede. Dezlipim un cerculet, cat este inca fierbinte, cu o spatula sau un cutit, il intoarcem pe partea care a stat lipita de hartia de copt, asezam pe mijloc ravasul indoit in doua si unim marginile fursecului, apasand, sa se lipeasca. Mulam fursecul pe marginea canii, cateva secunde. Continuam cu restul de aluat; fursecurile obtinute le asezam in cescute, cu deschizatura in jos, ca sa nu se dezlipeasca. Cand s-au uscat le transferam pe farfurie.
Devin mai crocante cu cat se pastreaza mai mult (inchise in cutii de metal).
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Ti-au reusit foarte bine, felicitari ! Pot sa ma servesc si eu cu un ravas ? multumesc :)
RăspundețiȘtergerepupici
Chiar ca sunt interesante , iar tie ti-au iesit super !!!Bafta la concurs !!
RăspundețiȘtergereDelicioase prajiturelele!!!Pup si bafta la concurs!
RăspundețiȘtergereCe faine sunt... Bafta la concurs!!
RăspundețiȘtergerePup
Intotdeauna mi-=am dorit sa fac asa ceva si niciodata nu m-am mobilizat. Ale tale arata tare bine si-s incurajatoare....poate-mi adun energia.
RăspundețiȘtergereBafta la concurs!
Multumesc pentru participarea la concurs! Super ti-au iesit! Mi-ai facut mare pofta cu ele! Imi vine sa ma apuc de o tura! :)
RăspundețiȘtergere